Hirdetés

Nem mindennapi hardverek a Delltől

A Dell egy tegnapi sajtókonferencia keretében hivatalosan is útjára indította több termékét, amelyeket korábban csak informatikai szakkiállítások látogatói láthattak testközelből. A játékosoknak szánt és állítólag az utolsó példányig kiárusított XPS 600 után érkezik az XPS 700, amely külsejében is alaposan megújult, noha az elődöt sem lehetett éppen hétköznapi darabnak minősíteni. A gép az NVIDIA négy GPU erejét egyesítő Quad-SLI grafikus rendszerével, az Ageia fizikai gyorsítójával és az Intel aktuális csúcsprocesszoraival is rendelhető.

A Dell első ízben nemcsak komplett konfigurációkat kínál, hanem házat, processzort, alaplapot és memóriát magában foglaló csomagot is, melyet a felhasználók saját igényeik szerint láthatnak el más komponensekkel. Természetszerűleg ez esetben – a korábbi gyakorlatot felülírva – nem jár garanciavesztéssel, ha a gép tulajdonosa megbontja a házat.

A hordozható XPS rendszerek sorát gyarapítja az asztali PC-k teljes kiváltására szánt, ugyanakkor nem a hagyományos notebookformába erőltetett XPS M2010, melynek koncepcióját még a januári CES alkalmával mutatta be Michael Dell. A rendszer magában foglal egy 20,1 colos széles kijelzőt, egy 1,3 megapixeles kamerát, nyolc hangszórót és egy mélynyomót, billentyűzete pedig, amelyen egy érintőpad is helyet kapott, a kényelmesebb használat érdekében lecsatolható. Az M2010 a notebookoknál megszokott alkotóelemekből áll, Core Duo processzort, legfeljebb 4 GB DDR2 memóriát, ATI Mobility Radeon X1800 grafikus vezérlőt, DVD-írót és akár két merevlemezt tartalmazhat. Operációs rendszerként Windows XP MCE kerül a gépre, melyhez távirányítót is mellékelnek. A hordozást az egyidejűleg a kijelző talapzataként is funkcionáló fogantyú teszi kényelmesebbé. A külső tévétuner opcionális kellékként vásárolható meg.

Az előbbi modell ellenpárja az XPS M1210, amely 12,1 hüvelykes, 1280x800 pixeles kijelzővel rendelkezik, tömege egy optikai meghajtóval és egy hatcellás akkuval együtt 1980 gramm. Az Intel Centrino Duo platformjára építő notesz alapváltozata a chipsetbe integrált GMA950 grafikus vezérlővel érkezik, azonban felár ellenében kérhető GeForce Go 7400 GPU-val is. A merevlemez legfeljebb 100 GB (7200 rpm) vagy 120 GB (5400 rpm) kapacitású, az optikai egység lehet kombó meghajtó vagy DVD-író is. Videobeszélgetések lebonyolítását teszi lehetővé a beépített 1,3 megapixeles kamera.

Végezetül világszerte piacra kerül a 2407WFP LCD monitor. A 24 hüvelyk képátlójú, széles képarányú kijelző 1920x1200 pixel felbontású, 6 milliszekundumos szürkeárnyalati válaszidőt nyújtó PVA panelt kapott, melynek kontrasztaránya 1000:1, fényereje pedig 500 cd/m2. Rendelkezik S-Video, kompozit és (HDCP másolásvédelmet támogató) DVI bemenetekkel, része egy memóriakártya-olvasó és egy négyportos USB 2.0 hub is.

Az XPS 700 kezdőára 2310 dollár, a csupán a házat, egy Pentium D 930 processzort, alaplapot és fél gigabájt memóriát tartalmazó szetthez már 1120 dollárért hozzá lehet jutni. Az XPS M2010 induló ára 3500 dollár, a kisebb M1210-et már 1300 dollárért meg lehet vásárolni. A 2407WFP ára az Egyesült Államokban 949 dollár.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Dell

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés