Hirdetés

Játékosokat cserkésznek be az Asus új notebookjai

Új termékcsaláddal gazdagította notebookjainak amúgy sem szegényes kínálatát az Asus. A két új modellből álló G-szériát kifejezetten a játékosok igényeit szem előtt tartva fejlesztette ki a vállalat, így a gépek kétmagos processzort, maximum 2 GB memóriát, valamint erős grafikus motort kapnak. Utóbbiak egyben csekély mértékben a gépek dizájnját is meghatározzák.


Asus G1: akiknek zöld az Isten

Az Asus új notebookjai G1 és G2 modellszámozással kerülnek forgalomba; a két széria alapvetően a grafikus alrendszert, illetve a kijelzőt tekintve különbözik egymástól. A G1-es típusok 15,4 hüvelykes, WXGA (1280x800 pixeles) vagy WSXGA (1440x900 pixeles) felbontású Color Shine kijelzővel rendelkeznek, a grafikus számításokat ezeknél a gépeknél egy NVIDIA GeForce Go 7700 GPU végzi, 512 megabájtnyi memóriával kiegészítve. A G2-es testvérek ezzel szemben nagyobb, 17 hüvelykes TFT-t kapnak, melyet az AMD ATI Mobility Radeon X1700-as grafikus motorja hajt meg, mely szintúgy 512 MB memóriával gazdálkodik.

A gépek a grafikus vezérlőtől függően nemcsak méretükben különböznek egymástól; a dizájn színösszetétele a GPU-kat gyártó vállalatok arculata szerint alakul. A G1-es típusok kasztnijáról ennek megfelelően több helyen is visszaköszön a világoszöld szín (ez az NVIDIA meghatározó színe), a G2-es modellek ugyanitt vörös festést kapnak. A színezett elemek közt feltűnik a tapipad scrollozógombja, a kijelzőbe épített webkamera vagy éppen az FPS-játékoknál általában használatos gombkombinációk (WASD) – utóbbi noteszgépeknél merőben új megoldásnak számít.


Asus G2: a vörös csapattag

A G-szériás notebookok a felhasználási területnek megfelelően nem lebecsülendő számítási teljesítménnyel rendelkeznek: a játékok zökkenőmentes futását egy Core 2 Duo processzor és maximum 2 gigabájtnyi memória próbálja szavatolni, a programok pedig egy 80-160 GB kapacitású SATA merevlemezre telepíthetők. A gépek szériatartozéka egy LightScribe-kompatibilis DVD-író, egy gigabites hálózati vezérlő, egy 802.11a/b/g szabványokat ismerő Wi-Fi modul, valamint egy 1,3 magapixeles webkamera. A G-szériás noteszek mindezen túl opcionálisan Bluetooth 2.0+EDR kommunikációs rendszerrel is rendelkezhetnek.

Az Asus egy-egy megfelelő színösszeállítású hordtáskát is ajándékoz a G1-es és G2-es noteszgépek vevőinek, valamint a tapipadot kiváltandó egy Logitech MX-518-as egeret is mellékel a számítógépekhez. Az újdonságok még karácsony előtt a boltokba kerülhetnek, a különböző konfigurációk fogyasztói ára egyelőre nem ismert.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés