Hirdetés

Retrós zenedoboz a TDK-tól

Amilyen nagy név volt egy-két évtizede a TDK, úgy tűnt el a közelmúltban a vállalat a szórakoztatóelektronikai univerzumból, amíg végül már szinte csak adathordozóikkal voltak jelen az iparágban. A jelek szerint azonban a japán vállalat a visszatérésre készül, legalábbis erre utal az a hordozható audioeszköz, amelyet először a CES-en mutatnak majd be a jónépnek.

Az abszolút a nyolcvanas évek dizájnját idéző eszköz frontfelületét a korábban megszokott kazetta deck-rádiós skála kombó helyett a három hangszóró uralja. A középen elhelyezkedő mélynyomó maximális teljesítménye 15 watt, míg a két oldalt helyet kapó sztereó hangsugárzók fejenként tíz wattra képesek. Ez egy szolidabb diszkóhoz is kevés, de arra pont jó, hogy ha a vállunkra tesszük, megállunk a kosárpálya mellett és feltekerjük a hangerőt, akkor kellően rövid idő alatt hazavágjuk a hallásunk.

TDK Boombox
TDK Boombox

Viszont kétségkívül menőn néz a Boombox, és sokoldalúnak tűnik, hiszen az AM/FM tuner mellett került rá egy USB port is, amelyen keresztül a különféle külső adattárolókon megpihenő MP3, AAC és WMA kiterjesztésű fájlokat. Található rajta többek között egy RCA, mini jack csatlakozó és egy külön bemenet a hangszerek, karaoke masinák számára is. A modell öt előre eltárolt equalizer beállítással rendelkezik, a felhasználót pedig egy OLED kijelző segítségével látja el különféle információkkal. Ez szép meg jó, azonban állítólag ötszáz dollárt kell majd érte fizetni, ami egy 35 watt maximális kimeneti teljesítményt produkáló lejátszóért egy picit azért soknak tűnik.

  • Kapcsolódó cégek:
  • TDK

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés