Hirdetés

Bejelentette az iparág leggyorsabb GDDR6-os memóriáját a Hynix

A cég a következő évben kezdi meg a tömeggyártást, méghozzá az esztendő elején.

A Hynix hivatalosan is bejelentette az iparág leggyorsabb, GDDR6 szabványú memórialapkáját, amely képes elérni a 16 GHz-es effektív órajelet. Ehhez a cég állítása szerint 10%-kal kisebb feszültség is elég, mint a GDDR5 szabványú megoldások esetében, de ennél konkrétabb adattal még nem álltak elő, és a fogyasztásról sem beszélnek. Utóbbi egységnyi teljesítmény mellett minden bizonnyal kisebb, mint az elődnek számító GDDR5 szabványnál, de elképzelhető, hogy a memórialapkák szintjén már nagyobb, emiatt inkább a teljesítmény/fogyasztás mutató lehet majd a fontosabb mérőszám a GDDR6 esetében.

Az új fejlesztésű, 20 nm-es osztályú, 8 gigabites, azaz 1 GB-os memórialapka FBGA tokozású, de az alkalmazott tűk számáról még nincs adat. Annyi biztos, hogy maga a tokozás nagyobb, mint a GDDR5 esetében alkalmazott, de nem sokkal.

A GDDR6 egyébként alapvető működését tekintve inkább hasonlít a GDDR5X-hez, mint a GDDR5-höz, de mégis az utóbbi leváltójának tekinthető, mivel a GDDR5X-et csak a Micron gyártja, és emiatt nem alakult ki az árverseny, vagyis sosem lesz annyira olcsó megoldás, hogy el is terjedjen. A GDDR6 szabványra vonatkozóan viszont minden nagy memóriagyártó rendelkezik saját tervvel, így ez a fejlesztés már tényleg leválthatja a GDDR5-öt.

A Hynix a bejelentett memóriájának tömeggyártását valamikor a következő esztendő első negyedévében kezdi meg.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Hynix

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés