Hirdetés

8 GB-os ultramobil eszközöket hozhatnak a Hynix új memóriái

Az új, 16 gigabites kapacitású, LPDDR4-es memórialapkára ráadásul gyors chipek is épíhetők.

A Hynix majdnem két éve mutatta be első LPDDR4-es memóriáját, míg a tömeggyártás az előző esztendő elején indult be. Ezúttal a cég egy frissítéssel készült, amely leginkább a következő évben esedékes ultramobil eszközök szempontjából lesz lényeges.

A 20 nm-es osztályú gyártástechnológiával készülő újdonság 16 gigabites kapacitást kínál. Ebből négyet lehet összetokozni, ami 8 GB-os kapacitású LPDDR4-es memóriát eredményez. Az új lapkára két terméket is épít a cég, ezek azonban csak a tokozásban különböznek, mivel mindkét memória 3733 MHz-es effektív órajelen üzemel, ami kétszer 32 bites csatorna mellett 29,8 GB/s-os memória-sávszélességet biztosít.

A kétféle tokozásnak hála a Hynix érkező újdonságait lehet alkalmazni a nyomtatott áramköri lapra integrálva, vagy PoP (package on package) konstrukcióban. Utóbbi leginkább a csúcskategóriás okostelefonokra jellemző, mivel a helytakarékosság érdekében előnyös, ha a rendszermemória fizikailag a SoC fölé kerül, de ez a megoldás drágább is.

A Hynix új memóriái közül a normál FBGA-366-os tokozású opciót már szállítja, míg az FBGA-376-os PoP konstrukcióhoz igazított változatra egy negyedévet várni kell.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Hynix

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés