Hirdetés

Bányászfarmmá alakulhatnak a keleti internetkávézók?

Egy vietnámi tulajdonos szerint megéri, és segítséget is nyújt az érdeklődőknek a modellváltásban.

Talán senki sem lepődik meg azon, hogy az új típusú koronavírus-járvány bizonyos üzletágaknak nagyon kellemetlenül jött, hiszen a kormányoknak korlátozásokat kellett bevezetni a fertőzések visszaszorítása érdekében. A Föld keleti féltekén igencsak népszerű internetkávézókat is kellemetlenül érték az intézkedések, így nem meglepő, hogy az egyes tulajdonosok alternatív üzleti modell felé kacsintgatnak, konkrétan olyan irányba, amelyhez nincs szükség a szolgáltatást igénybe vevő vásárlóbázisra.

Egy vietnámi, PC-s hardvereket áruló bolttulajdonos átalakította a Ho Si Minh-városban található internetkávézóját egy kisebb bányászfarmmá, és állítása szerint a kriptovalutákból realizálható profit még nagyobb is, mintha az eredeti üzletet vinné. Utóbbi ugye a korlátozások miatt eleve nem opció.

(forrás: Star Computer Facebook) [+]

A Facebookon megosztott képek alapján rengeteg GeForce RTX 3080-as VGA-ra sikerült szert tennie, és a leírása szerint segít is a hasonló helyzetben lévő sorstársainak, átalakítani az internetkávézójukat.

A fentiek abból a szempontból jelentenek kellemetlenséget, hogy sok érintettnek egy hasonló modellváltás megoldás lenne, ehhez viszont rengeteg VGA-t kellene lekötniük a kínai gyártóknál. Ez a mostaninál is kevesebb termék piacra kerülését eredményezheti, hiszen a gyártók részéről olcsóbb a bányászoknak eladni a videokártyákat, mint kereskedelmi forgalomba hozni azokat. Erről a problémáról egy korábbi hírben már írtunk.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés