Hirdetés

Kínában már a notebookokat is befogják a bányászfarmokon

Ha nincs elég VGA, akkor jók lesznek a mobil GPU-k is. De még milyen jók!

Lassan már a kriptovalutát bányászó farmok is érzik, hogy nem tudnak elég új generációs VGA-t szerezni. A szóban forgó terület elsődlegesen GeForce RTX 30-as sorozatú hardvereket keres, köszönhetően annak, hogy a Radeon RX 6000-es sorozat aktuális képviselői nem igazán jeleskednek bányászat során, de azért utóbbi termékekre is ráfanyalodnak. Kellő mennyiséget azonban már nem lehet ezekből vásárolni, így pedig új irány kezd kialakulni a bányászfarmokon.

A Weibo nevű közösségi oldalon nemrég számos kép lett megosztva, amelyeken notebookok láthatók, ahogy kriptovalutát bányásznak. Nem ideális ez a megoldás, hiszen a teljesítmény korlátozott, illetve egy gyorsítónak konkrétan egy külön rendszer kell, de a fogyasztás nem mondható annyira soknak, aminek hála nagyon jó megtérüléssel lehet számolni. Bizonyos kiépítések esetében akár gyorsabbal, mintha szimplán VGA-ra építene az adott farm, ugyanis utóbbi termékek ára nagyon magas jelenleg.

(forrás: BTCer Weibo) [+]

Egy Bilibilin megtalálható riport szerint 20 darab GeForce RTX 3060-as mobil GPU-val rendelkező notebook akár három és fél hónap alatt vissza tudja termelni a befektetést, amit a VGA-s bányászfarmok is megirigyelnének.

Egyelőre nem tűnik úgy, hogy a nagyobb teljesítményű notebookok elérhetőségére hatással lenne a Kínában terjedő új biznisz, de a VGA-k hiánya, illetve a befektetés visszatermelésének rövidsége miatt logikus lépés a a notebookpiac felé tekinteni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés