Hirdetés

Az Xbox 360 lett a legolcsóbb nextgen konzol

Tavaly nyár óta először csökkenti új generációs Xbox játékkonzolainak árát Európában a Microsoft, derült ki a cég által ma kiadott sajtóközleményből. A péntektől életbe lépő árcsökkentés a teljes Xbox 360 termékkínálatot érinti, azaz az merevlemezt tartalmazó Prémium mellett olcsóbb lesz az Elite és a „fapados” Arcade csomag is. A Sony ismét lépéskényszerbe kerülhet, miközben az árcsökkentés révén már a Nintendo Wiije is drágább, mint a legolcsóbb Xbox 360 – legalábbis kontinensünkön.


A legdrágább változat, az Xbox 360 Elite

A gyártó által kiadott új árlista szerint a 20 gigabájtos merevlemezzel ellátott konzolt és vezeték nélküli kontrollert tartalmazó Prémium csomagért péntektől 350 helyett 270 eurót kell majd fizetniük a vásárlóknak, az Arcade változat ára 250-ről 200 euróra csökken, a 120 gigabájtos merevlemezzel érkező, fekete színű Elite változatért pedig 450 helyett 370 eurót kérnek majd.

Az árváltozás azoknál a hazai kiskereskedéseknél is életbe lép március 14-i hatállyal, amelyek a gyártó magyarországi csatornáin keresztül szerzik be készleteiket. Ezekben a boltokban az Arcade, Premium és Elite változatok a Microsoft javaslata szerint rendre 54 990, 74 990 és 99 990 forintba kerülnek majd péntektől.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés