Hirdetés

Az első Tejas kép

A The Inquirer közölt egy képet az Intel LGA tokozású CPU-járól. Ez a darab valószínűleg egy úgynevezett mechanikai minta, vagyis egy modellnek fogható fel: pontosan úgy néz ki, olyan méretekkel rendelkezik, mint a jövőre megjelenő Tejas, illetve Socket T foglalatba illő Prescott magos processzorok.


Forrás: www.theinquirer.net


A Socket T nem egy hagyományos processzorfoglalat lesz, ugyanis az új Land Grid Array tokozás lehetővé teszi, hogy az alaplap és egy modul réteg (jelen esetben a processzor) közvetlen elektromos kapcsolatban legyen. Ez meglehetősen bonyolult foglalat típus, ám csak így lehetett az árat megfelelő szinten tartani ilyen sűrűn elhelyezett kivezetések mellett.


Forrás: www.xbitlabs.com


A felső ábra az IBM, az alsó pedig az Intel megoldását mutatja. Az Intelé egyszerűbbnek látszik, ennek ellenére még így sem lesz olyan könnyű a Socket T foglalatba új processzort helyezni.


Forrás: www.xbitlabs.com


A Socket T először a jövőre megjelenő Grantsdale chipsetes alaplapokon bukkan fel. Ez a készlet duál DDR-II memóriavezérlőt, és PCI-Express kapcsolatokat is támogatni fog.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés