Hirdetés

A DDR-II támogatása az Inteltől és az AMD-től

Az Intel már 2004-ben megjelenteti az új RAM-okat támogató chipseteket. Legalábbis ez a terv. Azt már lehet tudni, hogy a különböző területekre szánt chipseteknek mi lesz a kódneve. Az asztali változatok Grantsdale és Kyrene fantázianéven "futnak" majd, az első mintadarabok nyáron jelennek meg. A Grantsdale integrált grafikus magot tartalmaz és lehetőségünk lesz két kijelző egyidejű használatára is. A notebookokhoz az Alviso-sorozat jelenik majd meg 2004 nyarán és a DDR-II RAM-okat éppúgy "kedveli", mint a PCI Express szabványt. A szerverekbe és munkaállomásokba a Lindenhurst-chipseteket szánja az Intel.

A memóriagyártók mindenesetre üdvözölték a két nagy processzorgyártó döntését.

A tecChannel német internetes oldal szerint persze nem feledkezhetünk meg a többi chipsetgyártóról sem. Az aktuális ütemtervében 2003 végére "jelölte be" az Apollo PT800 lapka megjelenését a VIA. A termék kétcsatornás memóriavezérlővel lesz ellátva és támogatni fogja a 800 MHz FSB-s Intel CPU-kat.

Az első DDR-II memóriák DDR2-400, DDR2-533 és DDR2-667 néven lesznek kaphatók, 3.2, 4.3 illetve 5.4 GB/s-os elméleti adatátviteli sebességgel. Az új modulok 2,5/2,6 Volt helyett már csak 1,8 Voltot igényelnek.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés