Hirdetés

Az első SiS lapkakészletek az UMC-től

Elkészültek az első SiS lapkakészletek a UMC gyárában, melyek az utolsó határidőhöz képest egy héttel hamarabb jöttek ki, ám ahhoz mégis túl későn, hogy kielégítsék a karácsonyi megnövekedett keresletet. Ráadásul a UMC gyártósorainak még mindig nincs olyan kibocsátási rátája, mint a SiS saját gyárainak.

Eredetileg ugyanis a SiS azt tervezte, hogy az októbertől januárig terjedő időszakban nagyobb mennyiségű olcsó chipsettel árasztja el a piacot. Ez az az időszak ugyanis, amikor a VIA és a SiS rendszeresen növelni tudja piaci részesedését. Az októbertől Karácsonyig terjedő időszakot talán nem kell magyaráznunk, a január pedig a kínai újév időszaka, ami hasonlatos a mi karácsonyi ünnepünkhöz. Kínában és tajvanon pedig nagyon népszerűek az olcsó PC-k, melyek alapja legtöbbször a VIA, illetve SiS istállójából kerül ki.

Ezzel a késéssel azt sikerült elérni, hogy februártól rendelkezésre áll nagyobb mennyiségű SiS chipset, pont akkor, amikor az egész földkerekségen erősen visszaesik a kereslet. A cégnek ez kellemetlen, ám nekünk jó, mert talán az árak csökkenését vonja maga után, ami a többi gyártó áraira is kihathat. Ráadásul a SiS hosszú távon azért jár jól a UMC-vel, hiszen a nagyobb gyártókapacitás lehetővé teszi, hogy több termékkel legyenek jelen a piacon, vagyis növelhetik részesedésüket.

  • Kapcsolódó cégek:
  • HIS

Előzmények

Hirdetés