Hirdetés

Az AAC-t is ismeri a Sony új Walkmanje

A Sony Walkman A1000-es sorozata új modellel gyarapodott, amely külsejében ugyan nem változott az elődhöz képest, de nagyobb tárkapacitást és bővebb funkcionalitást kínál. Az NW-A1200 egy 8 GB kapacitású merevlemezt kap, mely nemcsak zenét fogad, hanem egyszerű USB 2.0-s tárolóként is igénybe vehető fájlok szállítására. Változatlanul hétsoros, 1,5 hüvelyk képátlójú OLED kijelzőt alkalmaznak, mely mindaddig láthatatlanul bújik meg az előlap mögött, amíg be nem kapcsolják a lejátszót. A készülék MP3, ATRAC, ATRAC Advanced Lossless, (DRM nélküli) WMA, illetve most már AAC formátumokkal kompatibilis.

Kereséskor mód van az előadó vagy album kezdőbetűjének kiválasztására, így nem kell átgörgetni az egész listát. Lejátszás közben a „Link” opció hasonló stílusú számokat ajánl fel meghallgatásra. A „My Favourite Shuffle” funkció a száz leggyakrabban lejátszott szám közül válogat véletlenszerű sorrendben, a „Time Machine” pedig az egy évből származó dalokat keresi ki. Az Apple piaci súlyának elismerését is jelentheti az áttervezett SonicStage CP kezelőszoftver, mely immár az AAC formátumot is kezeli (80 és 320 kbps bitráta között). A program minden Windows 98 vagy újabb Windows operációs rendszer alatt használható.

A számítógépre dugott USB-kábel egyúttal az akkumulátor töltéséről is gondoskodik, mely 3 óra töltés után 20 órányi lejátszást tesz lehetővé. A fekete, ezüst, ibolya és kék színekben kapható Sony Walkman NW-A1200 ajánlott ára 260 euró. A gyártó által kínált opcionális kiegészítők között van egy dokkolóállomás (40 euró), egy dokkolót magában foglaló, elemről is működtethető hangszóró (130 euró), egy távirányító (30 euró), egy bőr és egy egyszerű műanyag tok (30, illetve 8 euró).

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés