Hirdetés

Videós Walkman készül az iPod és a Zune ellen

Videolejátszásra is alkalmas Walkman fejlesztésén dolgoznak gőzerővel a Sony mérnökei. Az új médialejátszó kifejezetten az Apple rendkívül népszerű iPodjának vásárlói rétegét célozná – derül ki a cég egyik vezetőjének mai nyilatkozatából. Hírügynökségi jelentés szerint Hiroshi Yoshioka, a vállalat egyik alelnöke egy konferencia során kotyogta ki a nagy titkot, ám konkrét részleteket nem volt hajlandó elárulni a projektről. Legutóbb csaknem egy éve röppent fel a hír, hogy a Sony nagy dobásra készül a médialejátszók mezőnyében, azóta viszont semmi komoly újdonság nem tűnt fel a Walkman családban. Az Apple időközben több új iPodot is piacra dobott, a Microsoft pedig rövidesen útnak indítja a jelentős anyagi és technológiai támogatást élvező Zune projektet.

Bár a hordozható zenelejátszók tömeges elterjedése a Sony nevéhez köthetően, a gyártó által Walkmannek keresztelt sétálómagnókkal indult több mint negyedszázada, a japán gyártó a digitális korszak beköszönte után fokozatosan lemaradt a mezőnytől, piaci részesedése mára a tíz százalékot is alig haladja meg. Yoshioka a konferencia során kifejtette, hogy ezt a részesedést rövid időn belül a duplájára kívánják növelni, jóllehet ez minden eddiginél keményebb munkát kíván a vállalattól: az Apple mellett ugyanis a Microsoft személyében rövidesen egy újabb, jelentős piaci potenciállal rendelkező gyártóval is szembe kell majd néznie a Sonynak.


Walkman-parfüm

Bár a videós Walkman érkezéséről, illetve paramétereiről semmi konkrétumot nem közöltek, a konferencián bemutatkozott egy újabb flash-alapú Walkman-széria, mely még ebben a hónapban a boltok polcaira kerülhet. A külsőre leginkább egy parfümös üveghez hasonlítható, OLED-kijelzős zenelejátszó összesen öt változatban kerül forgalomba, különböző színekben és kapacitással.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés