Hirdetés

Flashmemóriával is megjelent a Zen Neeon

A Creative ez év májusában dobta piacra Zen Neeon nevű hordozható lejátszóját, mely sokszínűségével vonta magára a figyelmet: nem pusztán LCD-kijelzőjének háttérvilágítása változtatható színű, de tízféle hátlappal és ma már több tucat Stik-On matricával tehető egyedivé megjelenése.

A külső persze nem minden, de a készüléknek egyébként sincs miért szégyenkeznie; MP3, WMA, Audible és WAV formátumok lejátszására képes, hangot rögzíteni pedig saját mikrofonjáról, FM rádióvevőjéről vagy a vonali bemenetről is tud. USB 2.0 portján számítógépre kötve a szokott módon külső tárolóként is igénybe vehető; a kezdeti 5 GB-os tárolókapacitás mellett ezentúl 6 GB-os változatban is kapható lesz a merevlemezes Zen Neeon.

A Creative ezenkívül flashmemóriás modellekkel is bővítette a Zen Neeon lejátszók választékát. A jövevények 512 MB, 1 GB vagy 2 GB tárhelyet biztosítanak, LCD kijelző helyett egy kétszínű OLED megjelenítőt kaptak, és az Audible formátum támogatásának hiányától eltekintve ugyanazokkal a funkciókkal bírnak, mint merevlemezes testvéreik. A 80 x 47 x 16 mm-es méret ugyan nem változott, de a készülék tömege 75-ről 55 grammra csökkent, maximális üzemideje pedig az energiatakarékos alkatrészeknek köszönhetően 16-ról 32 órára növekedett.

A flashes Zen Neeonok közül az 512 MB-os modell (119 dollár) bíbor hátlappal kapható, az 1 GB-os változat (159 dollár) kék, a 2 GB-os (219 dollár) pedig ezüst hátlappal érkezik. A 6 GB-os merevlemezes típus ára a tengerentúlon 229 dollár.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés