Hirdetés

Később megkapja a Rembrandt SoC APU-t az AYANEO kézikonzolja

A jelenlegi kiadásről is kiderült, hogy egy helyett kétféle processzorra épül.

A hónap elején írtunk az AYANEO bivalyerős kézikonzoljáról, amely kapcsán eredetileg annyit közölt a gyártó, hogy a Ryzen 7 5800U SoC APU-ra épül. A céget a felhasználók kérdőre vonták, hogy miért nem az AMD új Rembrandt kódnevű rendszerchipjét használták, amire egy viszonylag hosszú blogbejegyzés formájában válaszoltak.

A leírtak alapján rögtön fontos megjegyezni, hogy a Ryzen 7 5800U SoC APU csak az AYANEO Next Advance kiadásában kap helyett, az alap és a Pro modellbe viszont az idei CES-en bemutatott Ryzen 7 5825U kerül. A két említett SoC alapvetően ugyanazt a chipdizájnt használja, de az órajelek tekintetében vannak eltérések. Ennek ugyanakkor nincs nagy jelentősége, mert az AYANEO által választott fogyasztási paraméterezés mellett nagyjából ugyanarra képesek. Talán az újabb verzió egy picit gyorsabb, de a különbség nem jelentős.

A Rembrandt kódnevű lapkát használó AYANEO kézikonzol várhatóan még idén megérkezik, leghamarabb az év vége felé. A cég szerint látják, hogy sokan szeretnék ezt, és a lehető leggyorsabban be akarják építeni az AMD új rendszerchipjét, de ez beletelik némi időbe.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés