Hirdetés

AVerMedia digitalizáló kártya érkezett a játékosok számára

Manapság egyre divatosabb az a szokás, hogy a játékosok felveszik játékbeli alkotásaikat, majd a különböző videoportálokon ezt megjelentetik. Az AVerMedia is felfigyelt erre a piacra, és bemutatták a Game Broadcaster HD nevű digitalizáló kártyát, mely pontosan ilyen célra fogható be. Az x1-es PCI Express portba helyezhető termék HDMI és D-Sub bemenettel rendelkezik, és a mellékelt kábelek mellett majdnem minden termékkel megoldható a felvétel. Természetesen a legjobb minőséget a HDMI interfészt használatával lehet elérni, így Full HD-s felbontású anyagok rögzítésénél érdemes az analóg bemenetet mellőzni.


[+]

A Game Broadcaster HD a bemenetről valós időben kódolja MPEG2-es, vagy H.264-es formátumba az adott tartalmat, sőt megfelelő hálózati kapcsolat mellett internetes streamelésre is van lehetőség, így a mellékelt szoftverek segítségével akár élőben is közvetíthető a játék. Az Xbox 360 és PlayStation 3 konzolok tulajdonosainak minden bizonnyal tetszetős az AVerMedia újdonsága, de PC-n szimplán szoftver segítségével is lehet rögzíteni a tartalmat. Ennek azonban a vállalat szerint komoly teljesítményigénye van, így a Game Broadcaster HD ezen a ponton is javíthat, hiszen a felvételt egy külön számítógép végzi, így a játékot futtató PC ezzel nincs terhelve. Persze kérdés, hogy megéri-e egy második PC-t beszerezni erre a célra. Alkalmi felvételekre valószínűleg nem, de aki komoly hobbinak tekinti a játékból felvett videók készítését, annak nyilvánvalóan hasznos alternatíva lehet a termék.

Az AVerMedia Game Broadcaster HD hamarosan megjelenik az üzletekben, az ajánlott fogyasztói áráról azonban még nincs pontos információ, de az előzetes adatok szerint 170 dolláros árazás várható.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés