Hirdetés

Rossmorr i23 HD interaktív érintőkijelző Full HD felbontású IPS panellel

A Wacom Cintiq 24HD interaktív, digitális tollal ellátott grafikus tábla kijelzőjének akar konkurenciát állítani i23 HD jelzésű termékével a Rossmorr. A gyártó jó esélyekkel indul, ha az árakat nézzük, hiszen az általuk kínált megoldás mintegy 500 dollárral olcsóbb, mint a Wacomé (2500 helyett csak 2000 dollárba kerül), cserébe viszont meg kell elégednünk a hangyányit szerényebb képátlóval és felbontással.

A Rossmorr táblája ugyanis nem 24, hanem csak 23"-es, így felbontása is csupán 1920x1080 képpont 1920x1200 helyett. Jó hír viszont, hogy a Wacom Cintiq 24HD-hez hasonlóan az i23 HD is IPS panelt használ, tehát a betekintési szög minden irányból 178 fok, és a további technikai paraméterek, mint az 5 ezredmásodperces válaszidő, a 350 cd/m² maximális fényerő és 3000:1 maximális natív kontrasztarány is jobb (legalábbis papíron), mint amire az említett Wacom tábla ugyanezen paraméterei. Tartozékként a Rossmorr táblájához is jár egy stylus, és nem maradhat el a feltétlenül szükséges nyomás- és dőlésérzékenység sem.

Az i23 HD használatához Windows vagy Linux operációs rendszerrel ellátott PC kell, amihez HDMI, DVI vagy VGA kábellel csatlakoztatható. A tábla rögzítésére és kényelmes használatára szolgáló állvány is a csomag része, így már szinte semmi sem állhat az alkotó útjába.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés