Hirdetés

Jön az AVerMedia Live Gamer HD játékot rögzítő és streamelő kártya

Manapság a profi és a kevésbé profi játékosok is meg szokták osztani a csatáikat a nagyvilággal, vagy csak egyszerűen archiválnak néhány emlékezetes küzdelmet. Erre legtöbbször valamilyen szoftveres megoldást keresnek, ám ezek minősége sokszor hagy maga után kívánnivalót, arról nem is beszélve, hogy a számítógépre rótt plusz teher a játékteljesítményt is ronthatja, emiatt nem ritkák az akadások és a késések sem.


[+]

Az AVerMedia pontosan erre kínál alternatív megoldást egy célhardver formájában. A cég állítása szerint a Live Gamer HD kártya a megfelelő eszköz a feladatra, mely egy x1-es PCI Express sínen keresztül csatlakozik a számítógéphez. A hátlapon HDMI és 3,5 mm-es jack csatlakozók sorakoznak, és ezeken kell „keresztülfűzni” a digitális video- és hangfolyamot, illetve a hangkártyán hallható csapatkommunikációt, ha azt is rögzíteni szeretné a felhasználó.

A Live Gamer HD lényege, hogy a hardveres H.264-es kódolást akár Full HD-ben 60 Hz mellett is képes elvégezni, ezzel tehermentesítve a központi egységet, arról nem is beszélve, hogy a merevlemezre már csak a tömörített videóanyag kerül rögzítésre, így az is sokkal kevésbé intenzív írásnak van kitéve. A mellékelt RECenter szoftver segítségével részletesen beállítható a felvétel minden fontos paramétere, a csomagban pedig egy USB portra csatlakoztatható vezetékes nyomógomb is található, melynek segítségével játék közben akármikor elindíthatjuk és megállíthatjuk a rögzítést. A program ezenkívül a TwitchTV-n élőben is képes sugározni az eseményeket.

Mivel a kártya nem változtatja meg a jelfolyamot, csak úgymond belehallgat, ezért a megjelenített kép is a megszokott minőségben és sebességben élvezhető. Egy ilyen kártyával szerelt számítógép persze nem csak a saját képét, de más forrást is képes rögzíteni vagy streamelni, alkalmas például digitális kimenettel rendelkező konzolokhoz is. A csomagolásban HDMI-DVI adapterek is helyet kapnak, hogy ilyen jellegű kompatibilitási probléma se merülhessen fel. Az AVerMedia Live Gamer HD pontos vételára egyelőre ismeretlen. A gyártó állítása szerint a termék valamikor az év második negyedévében landolhat a boltok polcain.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés