Hirdetés

Elgato Game Capture HD – konzolos játékmenetek rögzítésére szakosodott

Asztali számítógépen egy bővítőkártya segítségével vagy tisztán szoftveres megoldást alkalmazva aránylag könnyen készíthetünk felvételeket játékunkról, azonban egy konzol esetében már közel sem ilyen egyszerű a helyzet. Bár a piacon található néhány professzionális eszköz, ezek azonban olyan drágák, hogy a legtöbb játékos nem engedheti meg magának. Az Elgato a mai napon viszont bejelentett egy olyan szerkezetet, amely a feladat ellátására tökéletesen alkalmas, ára mégsem nevezhető megfizethetetlennek.


(forrás: VR-Zone) [+]

Game Capture HD neve igen beszédes, hiszen elsősorban játékmenetek HD minőségű felvételét végzi. A dobozkát a forrás (pl. Xbox 360 vagy PlayStation 3) és a TV közé kell illeszteni, így a megjelenő kép semmilyen csorbát nem szenved a rögzítés következtében. A HDMI bemenetnek köszönhetően nem csak konzolok, de akár egy PC vagy Mac képéből is készülhet videó, egyedül a HDCP másolásvédelem szabhat gátad a dolognak. Éppen ezért PS3 esetén például kénytelenek leszünk az analóg A/V bemenetet használni.


(forrás: VR-Zone) [+]

A forrástól és a beállításoktól függően 480ip, 576p, 720p és 1080i felbontású felvételek születhetnek, a jó minőségű, mégis aránylag kompakt méretű videofájlok elkészítését egy beépített hardveres H.264 kódoló végzi. A Game Capture HD táplálása és az adattovábbítás egyetlen USB porton keresztül történik, PC esetében Windows 7, Mac-nél pedig legalább 10.7-es OS X operációs rendszer szükséges beüzemeléséhez.


(forrás: VR-Zone) [+]

Hasznos funkció az úgynevezett előfelvétel, amely valójában akkor is rögzíti az eseményeket, ha nem indítottuk el a felvételt, ennek köszönhetően utólag akár az elmúlt 1 óra történései is tárolhatók, így nem marad dokumentálatlanul egyetlen ritka pillanat sem. Az eszközhöz néhány alapvető szerkesztő programot is mellékelnek, hogy az anyagot ízlésünk szerinti formába önthessük. Természetesen a közösségi hálózatokra nagy hangsúlyt fektettek, ezért az elkészült videók közzététele (YouTube, Facebook, Twitter) pillanatok alatt könnyen megvalósítható.

Az Elgato Game Capture HD megjelenése jövő hónapban várható, vételára 199 dollár lesz.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés