Itt a legújabb ASUS Zenbook S 13

A fenntarthatóságra fókuszáló UX5304 az eddigieknél is elegánsabb külsőbe burkolja a Raptor Lake-U platformot.

Az ASUS Zenbook S széria mindig arról szólt, hogy a megszokott Zenbook famíliát egy könnyebb, vékonyabb formába csomagolja. Nincs ez máshogy a most bemutatott, legújabb generációs Zenbook S 13-nál sem, mely az UX5304 sorszámot viseli, és 1 kg-os tömegéhez 11 mm-es vastagságot, 13 hüvelykes kijelzőjéhez pedig 297 x 217 mm-es alapterületet párosít.


[+]

Az újdonság kapcsán, melynek alumínium burkolata plazmaszórással kapott karcálóbb kerámiabevonatot, az ASUS hangsúlyozta, hogy tervezésekor a fenntarthatóságra is nagyon odafigyeltek. Ez a gyakorlatban újrahasznosított műanyagokat és fémet, halogénmentes elektronikát és olyan csomagolást jelent, melyet FSCTM Mix tanúsítvánnyal ellátott papír alkot, és melyet notebook-állványként is használhatunk később. A újrahasznosított anyagok használata egyébként nem jár a strapabíróság romlásával, az új Zenbook S 13 is végigment ugyanis a megszokott MIL-STD 810H teszteken is. Színeit illetően választhatunk sötét acélkék (Ponder Blue) és bazaltszürke (Basalt Gray) között.


[+]

Maga a gép az elmúlt években megszokott formatervet követi, a kinyitott állapotban a gépház hátsó felét megemelő zsanérokkal és a teljes fedlapot lefedő, stilizált „A” logóval. Ez utóbbit azonban most jobban kihangsúlyozták, a végeredmény egyedi és elegáns is egyben. A másik oldalon egy „ASUS Lumina” 120 Hz-es OLED panelt találunk, 16:10 képaránnyal, 100% DCI-P3-mal és 2880x1800 pixeles felbontással, Dolby Vision és VESA DisplayHDR 500 tanúsítványokkal, Pantone hitelesítéssel, gyári kalibrációval. A billentyűzet némileg keskenyebb az eddigieknél, és a korábbinál is vékonyabb gépház miatt a kiosztáson is módosítottak egy keveset, de az ASUS ígérete szerint ez nem fogja az ergonómiát negatívan befolyásolni. A tapipad mérete közel 10%-kal nőt viszont, és kapott egy, az ujjlenyomatokat jobban távoltartó bevonatot is.


[+]

A gépen belül 13. generációs Intel platform dolgozik – kétféle processzor választható itt, a Core i5-1335U és a Core i7-1355U. Ezek mellé akár 32 GB DDR5-5200 RAM, illetve 1 TB-os PCIe 4.0 x4-es SSD kérhető. Grafikai feladatokat az Iris Xe IGP-re bízhatjuk, nem túl meglepő módon dedikált GPU-t nem kérhetünk. A gépház oldalain a notebook méretéhez képest egész sok a csatlakozó: két Thunderbolt 4 (ezek szolgálhatnak a notebook töltésére is), egy USB 3.2 Gen 2 Type-A, egy teljes méretű HDMI 2.1 és egy kombinált analóg jack kapott helyet ezeken. Azerős hardver hűtéséről egy 20 wattos TDP-re méretezett, dupla ventilátoros hűtés gondoskodik, az áramforrás pedig egy 63 Wh-s akkumulátor.


[+]

Az új Zenbook S 13 érkezése hazánkban májusra várható, első körben itthon a Core i7-1355U-ra épülő modell lesz majd elérhető, a tervek szerint 650 000 forint körüli áron.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés