Hirdetés

Asus U2: bőrkötésű szubnotesz

Az Asus új modellel bővíti ultrakönnyű noteszgépeinek választékát. Az U1 után itt az U2-es széria, melynek nemcsak küllemét tették szebbé, de persze műszaki tartalmát is továbbfejlesztették. A külsőt a fekete vagy barna színű bőrborítás, valamint a váz polírozott rozsdamentes acél elemei teszik egyedivé. A 11,1 hüvelykes, 1366x768 pixel felbontású LCD kijelző itt is LED-es háttérvilágítást kapott, ami kompaktabb és könnyebb panelt eredményez, nem mellékesen fogyasztása is kisebb, mint a hagyományos megoldásnak.

Az Intel Centrino-alapokra építkező gépbe kis üzemfeszültségű, 1,06 GHz-es Core 2 Duo U7500 processzor kerül a grafikus vezérlőt is magában foglaló GM965 chipset, illetve egy 802.11a/b/g vagy 802.11a/b/g/n szabványokat ismerő, ugyancsak Intel gyártmányú Wi-Fi modul társaságában. DDR2-667-es modulok számára két aljzat áll rendelkezésre, a memória így 4 GB-ig bővíthető. Kis termete ellenére a DVD-író és a memóriakártya-olvasó sem marad ki az U2-ből, de más tekintetben is érdekes a tárolórendszer: az 1,8 hüvelykes, 80–120 GB-os merevlemez helyett ugyanis 32 GB kapacitású SSD-vel is meg lehet rendelni. Tömege az előbbi esetben 1,28, flashtárolóval szerelve pedig 1,25 kilogramm; mérete 277 x 194 x 25–29 mm.

Interfészeinek sorában az Ethernet, a modem, az USB és a D-Sub kimenet mellett egy mini-DVI csatlakozó található. Gondolva arra, hogy a modell üzletasszonyok, üzletemberek munkaeszköze lehet, a biztonságra is ügyeltek, így a gép része egy ujjlenyomat-leolvasó, egy TPM modul, továbbá a beépített webkamerának is van arcfelismerésen alapuló azonosító funkciója. Az Asus U2 a Windows Vista több verziójával lesz megvásárolható.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés