Hirdetés

Megérkezett a legkönnyebb és legvékonyabb Asus notebook

Az Asus a múlt hét végén hivatalosan is fellebbentette a fátylat legújabb ultrahordozható noteszgépcsaládjáról, az U1F-ről. A vállalat utóbbi időben általánossá vált gyakorlatához igazodva ezúttal sem árul el minden részletet az újdonságról, a közreadott paraméterek ismeretében azonban kijelenthető, hogy a cégnek alighanem sikerült megalkotnia kínálatának eddigi legkisebb és legkönnyebb notebookszériáját.

Az U1F noteszgép 11,1 hüvelykes, WXGA (1366x768 pixel) felbontású, LED háttérvilágítással rendelkező kijelzőpanelje nagyban hozzájárul a fizikai méretek és a tömeg csökkentéséhez, ez a TFT ugyanis feleolyan vékony, mint a hagyományos panelek, miközben tömege is egyharmadával kevesebb. Az újfajta panel a gyártó szerint ráadásul kevesebb áramot is fogyaszt többi társához viszonyítva, miközben fényesebb képet és jobb válaszidőket kínál azoknál.

Az Asus U1F vérbeli centrinós masina, azaz Intel mobil processzort (egy kis fogyasztású Core Duo U2400-as típust), Intel chipsetet (i945GM) és vezeték nélküli hálózati vezérlőt tartalmaz. A gépek szériatartozéka mindezen túl többek közt egy Bluetooth 2.0+EDR modul, egy webkamera, négy USB kapu, egy FireWire csatoló és egy ExpressCard-aljzat. A konfigurációkba 40-80 GB kapacitású merevlemez kerülhet, az optikai egység egy külső csatolású Blu-ray/DVD kombó. A notebookon tárolt adatok biztonságára egy TPM-alapú, ujjlenyomat-azonosítóval is ellátott biztonsági rendszer vigyáz.

Az új, mindössze 27,5 x 19 x 1,79-2,9 centiméteres méretekkel és 1 kilogrammos tömeggel rendelkező gép akkumulátoros üzemidejéről egyelőre nem tett közzé adatokat az Asus. A noteszek a Windows Vista Home Premium vagy Business változatának egy licencével kerülnek forgalomba, várhatóan még ebben a negyedévben.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés