Hirdetés

BenQ notesz SideShow funkcióval

A BenQ Európában is bemutatta Joybook Q41 jelű noteszgépét, melynek különös ismertetőjegye a SideShow funkció. Ez a technológia – mely máig kevés asztali és hordozható számítógép, köztük az Asus W5Fe részét képezi – lehetővé teszi, hogy egy önálló vezérlőelektronikával ellátott kijelzőn és kezelőszervein keresztül a felhasználó minialkalmazások, ún. gadgetek révén különféle funkciókhoz férjen hozzá – bizonyos esetekben akkor is, ha a rendszer készenléti állapotban van. A Windows Vista egyes elemei, például a Sidebar eleve elérhetők a SideShow-n keresztül, de a szabványos API-nak köszönhetően más fejlesztők is készíthetnek minialkalmazásokat.

A Joybook Q41 2,5 hüvelykes SideShow kijelzője a fedlapon kapott helyet, és egyebek mellett VoIP-telefonálásra, fotók, naptárbejegyzések, kontaktlisták böngészésére, e-mailek és RSS-hírfolyamok megtekintésére, pasziánszozásra, valamint – a Media Playerre támaszkodva – zenék, videók lejátszására ad módot.

Egyéb jellemzőit tekintve az új notebook szerénynek mondható. Intel Core 2 Duo processzor, illetve SiS M672 chipset köré épül, melyben Mirage 3+ grafikus vezérlő dolgozik. Ez a rendszermemóriából foglal magának területet, melynek kapacitása alapesetben 1 GB, de 2 GB-ig bővíthető. A 14,1 hüvelykes fő kijelző felbontása 1280x800 pixel. A tárolórendszer 80–160 GB-os merevlemezből és kombó optikai egységből vagy DVD-íróból áll, emellett memóriakártya-olvasó vehető igénybe. A kommunikációs részleget modem, Fast Ethernet és 802.11b/g Wi-Fi interfész alkotja, opcionális tétel a Bluetooth 2.0 modul. A 330 x 252 x 25–47 mm méretű notesz tömege akkumulátor nélkül 2,14 kilogramm. Energiaforrásként egy hatcellás, 53 wattórás akkut adnak hozzá, mely a gyári adatlap szerint körülbelül 2,5 óráig húzhatja egy töltéssel.

  • Kapcsolódó cégek:
  • BenQ

Előzmények

Hirdetés