Hirdetés

ASUS ROG Rampage IV Formula – tuning, felesleges sallangok nélkül

A gyártó ígéretéhez híven elérhetővé tette az X79 chipkészlet köré épülő Rampage IV alaplap család tagjának kisebbik tagját, a Formula változatot. A Republic of Gamersnek megfelelő fekete-piros színvilágú deszka tápellátó áramkörei, valamint a felhasznált alkatrészek minősége minden szempontból megegyezik az Extreme változattal, ugyanakkor a felszereltség terén jelentős különbségeket fedezhetünk fel. Az LGA1366-os hűtők és LN2 potok felszerelését megkönnyítő X-Socketet és ROG Connectet leszámítva az Extreme-nél bemutatott újdonságok (OC Key, Subzero Sense, VGA hotwire, feszültségmérő pontok stb) mindegyikéről le kell mondanunk – ahogy az aktív hűtésről is, de ezt kevesen fogják sajnálni.


[+]

PCI-Express x16 foglalatból négyet kapunk, ezek x16, x16/x16, x16/x8/x16 vagy x16/x8/x8/x8 kiosztásban képesek működni, és természetesen négyutas SLI és CrossFireX is támogatott. Az Extreme-mel szemben a Formula nem kapott hagyományos PCI foglalatot, ennek helyét egy PCIe x1 vette át, amiből így már kettő fogadja a kiegészítő vezérlőket. Apropó, vezérlők: Gigabit Ethernetből egyetlen darabot kapunk, mely az Intel megoldását és a Gamefirst technológiát használja. A Formulán megtalálható az új 8 csatornás SupremeFX III hangvezérlő, mely támogatja az EAX Advanced HD 5.0, Creative ALchemy és THX TruStudio Pro technológiákat, szabványokat.

A plusz tárolók csatlakoztatására is bevetettek plusz vezérlőket, így kapunk eSATA portokat a hátlapra kivezetve, és két darab extra alaplapi SATA 6 Gbps portot. USB portból összesen 18 darabot kapunk, ebből hat darab kínál 3.0-s felületet (négy a hátoldalon, kettő pedig alaplapi kivezetés formájában). Sajnos a memóriafoglalatok számát megnyirbálták, azaz nyolc helyett csak négy darab DDR3 slotot kapunk, ami furcsa lépés a gyártó részéről, hiszen még az alap P9X79-esen is nyolc darab van.

Az ASUS Rampage IV Formula ajánlott végfelhasználói ára 99 000 forint.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés