Hirdetés

ASUS Rampage IV Gene, microATX formátumú LGA2011-es alaplap extrém tuningra is

Az ASUS felsőkategóriás, kifejezetten tuningosoknak és keményvonalas játékosoknak szánt X79 ROG, azaz Republic of Gamers alaplap családja a Rampage IV Extreme és Rampage IV Formula modellek után a most bemutatott Rampage IV Gene variánssal vált teljessé. A Gene egyik legfontosabb tulajdonsága, hogy a másik két alaplappal ellentétben nem ATX, hanem microATX formátumra épül, így most lehetőség nyílik egy kisméretű, lanparty-képes, ugyanakkor jól tuningolható LGA2011-es erőgép megépítésére, ha valaki éppen erre vágyna.

A méretet leszámítva a Gene modell a Formula változathoz áll közelebb, már ami a felszereltséget illeti, tehát OC Key, Subzero Sense, VGA hotwire, feszültségmérő pontok és más kiegészítéseket itt sem találjuk majd meg, ugyanakkor nem hiányozhatnak a tápellátásnál alkalmazott újítások, az Intel Gigabit Ethernet, valamint az LGA1366-os hűtők és LN2 potok felszerelését megkönnyítő X-Socket, valamint a ROG Connect sem. A Formula változathoz hasonlóan csak négy darab DDR3 memóriafoglalatot és passzív hőcsöves hűtést kapunk, továbbá a hangzásért itt is a SupremeFX III a felelős.


[+]

PCI Express foglalatokkal nem vagyunk elárasztva az alaplap méretéből fakadóan, de a három darab x16 foglalat (ebből egy darab csak x8-ra van huzalozva) és egy darab nyitott végű x4 foglalat minden bizonnyal elegendő lesz a legtöbb vásárló számára. Tárolókhoz az X79 PCH-ra alapozva 3 darab SATA 3 Gbps-os és 2 darab SATA 6 Gbps-os portot kapunk, valamint ASMedia vezérlőn még egy pár 6 Gbps-os belső és egy darab hátlapra kivezetett eSATA interfész áll majd rendelkezésre – utóbbi sajnos nem támogatja az ASUS SSD Cache technológiát. Szintén az ASMedia chipje szolgáltatja majd az USB 3.0-s csatlakozási lehetőséget, és ezen felül chipkészletből 12 darab 2.0 szabványú USB kapu áll bevetésre készen.

Az ASUS Rampage IV Gene megjelenése 2012 januárjában várható.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés