Hirdetés

Hivatalosan is felbukkant az ASUS Maximus IV GENE-Z/GEN3 alaplap

Megérkezett az ASUS Maximus GENE alaplapjának harmadik generációja. A szemfülesek korábbi hírünkben, mely az ASUS alaplapok IVY Bridge és PCI Express 3.0 kompatibilitását firtatta, kiszúrhatták már a legújabb Maximus IV alaplapot, mely szintén megkapta a GEN3 jelzést.

Az mindössze annyit jelent, hogy ez a változat az Ivy Bridge mellett most már a PCI Express 3.0 szabvánnyal is kompatibilis, amire elődje – a Maximus IV GENE-Z – nem volt képes. Egyéb tekintetben az alaplap felszereltsége nem változott. Lényebében megmaradt a microATX méret, az Intel Z68 vezérlőhíd 4 darab DDR3-as foglalattal, az Extreme Engine Digi+ tápellátók, továbbá a HDMI kimenet és a Virtu támogatás.


[+]

Ezeken kívül az alaplap két darab 6 Gbps és négy darab 3 Gbps SATA foglalattal rendelkezik, ami mellé még két darab eSATA is került. A 3.0-s USB kapukból négy darab jár, míg a 2.0-s verzióból összesen 12 darab. Foglalatokból a két darab x16-os PCI Express 3.0 mellett csak egy darab x4-es PCI Express 2.0 található, tehát bővíthetősége korlátozott, leginkább az integrált vezérlőkre hagyatkozhatunk (mint például az Intel Gigabit Ethernet és a SupremeFX X-Fi hang).

Ezzel az alaplappal együtt immáron négyre bővült (P8Z68 DELUXE/GEN3, P8Z68-V PRO/GEN3, P8Z68-V/GEN3, Maximus IV GENE-Z/GEN3) azon ASUS alaplapok száma, melyek natívan támogatják az új PCI Express szabványt több PCI Epress x16 foglalatban is (x8/x8 vagy x16/x0 módban). Az árról és a boltokba kerülés időpontjáról sajnos nem áll rendelkezésre információ.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés