Hirdetés

Az ASUS ROG Matrix sorozat az AMD csúcs-Radeonjával egészült ki

Az ASUS újra az extrém igényekkel rendelkező vásárlóknak szeretne egy igazán egyedi VGA-t kínálni, mely a méltán híres Republic of Gamers család része lesz. Az AMD Radeon HD 7970 GHz Edition jelzésű modellből az ASUS egy Matrix sorozatú verziót készített, mely rögtön két változatban is megjelenik.

Mindkét modell az AMD Tahiti kódnevű cGPU-jára épül, és az órajeleket tekintve az alapverzió esetében a lapka alapból 1000 MHz-en ketyeg, amit a PowerTune Boost maximum 1050 MHz-re emelhet. A Platinum Edition változat gyakorlatilag abban különbözik, hogy az előbbi két érték 50 MHz-cel magasabb, vagyis ekkora gyári tuningról beszélhetünk. A 3 GB kapacitású, GDDR5 szabványú VRAM memórialapkái effektív 6,6 GHz-es órajelen üzemelnek, ami 600 MHz-es extra az AMD ajánlásához képest, így a memória-sávszélesség 316,8 GB/s lesz.


[+]

A kártyák megfelelő hőmérsékletéért egy saját tervezésű hűtő felel, amely négy darab hővezető cső segítségével vezeti a forróságot a rendkívül méretes alumíniumbordába, amit aztán két darab 10 cm-es átmérőjű ventilátor hűt le. A termékek két darab 8 tűs PCI Express tápcsatlakozóból szerzik a működéshez szükséges energiát, emellett a 20 fázisú tápáramkört tekintve sem spórolt az ASUS, amelyet a DIGI+ VRM funkció kezel, és a megbízhatóságáról a Super Alloy Power alkatrészek gondoskodnak.


[+]

Ebből már kitalálható, hogy az ASUS az újdonságokat extrém tuningra tervezte, de az extrák csak most jönnek, ugyanis a VGA Hotwire szolgáltatás megkönnyíti a feszültségértékek módosítását. Amennyiben a felhasználó rendelkezik kompatibilis ROG alaplappal, akkor azok dedikált tüskés csatlakozóiról a kábeleket csak rá kell kötni VGA-ra, és utána a hardver szintjén állíthatók a feszültségek többféle felületen. Erre az egyik eszköz a TweakIt segédprogram, amelyet az ASUS természetesen mellékel. Utóbbi alkalmazás támogatja, hogy a hűtésért felelős ventilátorok sebességét egy gombnyomásra maximumra kapcsolja a felhasználó, ha esetleg meleg helyzet keletkeznek egy játék vagy túlhajtás során. A kártyák további extrája, hogy egy biztonsági módot is tartalmaz a tuningra, amellyel gyorsan visszaállíthatók az alapértelmezett beállítások, ha egy hangolási profil netán instabilnak bizonyulna.


[+]

A DirectX 11.1-et támogató termékek hátulján két darab DVI, valamint négy DisplayPort 1.2 HBR2-es kimenet található. A kártyákkal hat kijelző kezelése biztosított, továbbá mindegyikhez külön nyolccsatornás hangfolyam rendelhető. Az ASUS ROG Matrix sorozatú Radeon HD 7970 GHz Edition kártyák szállítását, már megkezdte méghozzá 490 dolláros kezdőár mellett. A csomag része még egy Diablo III egérpad, aminek a játék rajongói valószínűleg örülni fognak.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés