Hirdetés

Az ASUS előállt a piac leggyorsabb VGA-jával, az ARES II-vel

Az ASUS a ROG (Republic of Gamers) termékcsaládon belül számos egyedi VGA-t készített, és mindig cél volt a leggyorsabb termék megalkotása. Mivel ez a cím már nem fűződik a cég nevéhez, így ideje volt megtenni a szükséges lépéseket. Ennek az eredménye az ARES II, mely egyedi, gyors és drága lesz. A termék nevéből már kitalálható, hogy AMD hardverre épít, hiszem az NVIDIA termékei a MARS sorozatba kerülnek. Talán az sem okoz meglepetést, hogy a kártyán rögtön két grafikus processzor lesz, ráadásul két Tahiti kódnevű cGPU, és az újdonság gyorsabb lesz két darab, kétutas CrossFire konfigurációba kötött AMD Radeon HD 7970 GHz Edition kártyánál.


[+]

A három darab 8 tűs PCI Express tápcsatlakozót felsorakoztató, méretes nyomtatott áramköri lappal rendelkező terméken a Tahiti lapkákhoz 3-3 GB kapacitású GDDR5 szabványú fedélzeti tár kapcsolódik 384 bites memóriabuszokon keresztül. A 2048 darab shader részelemmel dolgozó grafikus processzorok 1050 MHz-es alapórajelen működnek, amihez 1100 MHz-es PowerTune Boost társul, míg a memórialapkák effektív órajele 6,6 GHz lesz. Ezek az értékek mindegyik VGA-n túlteljesítenek, de ennek a fogyasztásban is ára van. Éppen ezért a 20 fázisú tápáramkört tekintve sem spórolt az ASUS, amelyet a DIGI+ VRM funkció kezel, és a megbízhatóságáról a Super Alloy Power alkatrészek gondoskodnak. A termék maximum 500 wattos fogyasztással rendelkezhet, ami a további tuning szempontjából jól jön, de alapértelmezett módban 400 watt alatt marad az energiaigény.

Az ARES II igazi különlegessége a hűtőrendszere. Az ASUS ezt sem aprózta el, így a méretes bordát hűtő 8 cm-es ventilátor mellett a víz erejét is bevetették. A radiátort két darab 12 cm-es légkavaró teszi hűvösre, így a kártya – a vállalat mérései szerint – 31°C-kal alacsonyabb hőmérsékleten működik, mint a saját GeForce GTX 690-es kártyájuk, ami egyébként a referenciadizájnra épül.

Az ASUS ARES II hamarosan elérhető lesz. A termék ajánlott fogyasztói áráról nincs adat, de az ezer darabos limitált példányszám miatt valószínűleg nagyon drága lesz, de van, akinek nem számít az ár, ha a leggyorsabb VGA-t tudhatja a gépben.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés