Hirdetés

Nixeus Vue 27"-es S-IPS monitor WQHD felbontással és kedvező árcédulával

A Full HD felbontású monitorok ma már teljesen átlagosak és kifejezetten olcsóak, azonban a felhasználók már többre vágynak, főleg a 24”-es és ennél nagyobb méretkategóriákban. A professzionális szegmensben egykoron népszerű 1920x1200 pixeles felbontás kezd kikopni és helyét szép lassan a WQHD (2560x1440) és WQXGA (2560x1600) megjelenítők veszik át. Ezzel a fejlődéssel önmagában nincs is semmi baj, viszont a megnövelt pixelmennyiségért cserébe komoly árat kell fizetni, és az ismert gyártók WQHD monitorai bizony több százezres kiadást jelenthetnek.


[+]

Azonban aki nem idegenkedik az Európában nem igazán ismert koreai gyártóktól, az lényegesen olcsóbban is hozzájuthat egy az áhított specifikációval rendelkező darabhoz. Az „egzotikus” lista hamarosan új taggal bővül a 27”-es Nixeus Vue személyében, amely első ránézésre nem éppen egy dizájndíjas alkotás, de tudása már mindenképpen figyelemreméltó. A WQHD felbontású, LED-es háttérvilágítású panel S-IPS (A osztályú) mivoltának köszönhetően remek színekkel és széles, 178 fokos betekintési szögekkel rendelkezik. Válaszideje 6 ms (szürkéből szürkébe váltás esetén), kontrasztaránya 1500:1, fényereje pedig 380 cd/m². A fedélzetről a szokásos hangszórópárt sem spórolták le a tervezők.


[+]

Állványa 15 fokban dönthető, 90 fokban elforgatható (pivot), valamint a magasság állítására is lehetőséget ad. Csatlakozói között minden fontos bemenetet felvonultat, így a sorban D-Sub, HDMI 1.4, DVI és DisplayPort 1.2 látható, és az analóg aljzaton kívül mindegyik támogatja a monitor maximális 2560x1440 pixeles felbontását. A 27 hüvelykes Nixeus Vue a nagyobb webáruházak virtuális polcain máris megtalálható, érkezése augusztus 21-én várható, vételára pedig 430 dollár lesz.


[+]

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés