Hirdetés

Idő előtt kapták lencsevégre az ASUS P9X79 Deluxe alaplapot

A héten már láthattuk az ASRock X79 chipsetes Extreme7 alaplapjának fotóit, nemrég pedig az ASUS csúcskategóriás LGA2011 foglalatos alaplapjáról kerültek ki fotók. Hivatalosan az ASUS még senkinek sem mutatta meg a Sandy Bridge-E processzorokhoz szánt X79-es alaplapjait, erre csak a jövő héten kerül sor egy zártkörű eseményen, szigorú hírzárlat mellett, hiszen a platform csak novemberben rajtol el, ha addig nem bukkannak komolyabb hibára. Ennek ellenére az XFastest nyilvánosságra hozott néhány képet, amit valószínűleg közelálló gyártói forrásból sikerült megszerezniük.


(forrás: XFastest.com) [+]

Ennek köszönhetően már most tüzesen megvizsgálhatjuk az alaplap felépítését és felszereltségét, már amennyire a képek felbontása megengedi. A processzort fogadó 2011 tűs foglalat két oldalán négy-négy darab DDR3 foglalat található, azaz a négycsatornás vezérlő minden egyes csatornája két darab DDR3 DIMM modult fogad, összesen 64 GB memória pakolható az alaplapba. A DIGI+ tápellátó áramkörökre hőcsöves hűtés került, és ami még jobb hír, hogy az X79 PCH is hasonló hűtést kapott, tehát, ha a kép valódi, akkor a zsúfolt elrendezés ellenére sem lesz a chipseten ventilátor.


(forrás: XFastest.com) [+]

Foglalatokból nincs hiány, legalábbis ami a PCI Express szabványt illeti, mert PCI-ból viszont egyet sem kapunk. Előbbiből két darab x1-es és négy darab x16-os lesz, de ezek pontos kiosztása egyelőre még kérdéses. A foglalatok mögött kapott helyet a négy darab SATA 3 Gbps, és szintén négy darab SATA 6 Gbps csatlakozó, melyekből kettőt valószínűleg külső vezérlő hajt meg. Az eSATA-ról sem kell lemondani, ebből várhatóan kettő darab lesz a hátlapra kivezetve a szokásos 7.1 csatornás analóg és digitális S/PDIF audiokimenetek, valamint az USB 3.0-s csatlakozók mellett. Gyors USB-ből várhatóan még kettőt kapunk, hiszen a SATA csatlakozók és a 24 tűs fő tápcsatlakozó között látható kék tüskesor a gépház 2,5" meghajtóhelyére beszerelhető USB 3.0-s dobozhoz tartozhat.

A high-end lapoknál szokásos dolgok is megtalálhatók a Deluxe-on, mint az integrált Power, Reset és CMOS törlés gombok, valamint a hibakereső POST kijelző. A szitázott feliratok tanúsága szerint pedig lesz TurboV (TPU) és EPU is, valamint az SSD Cachingről sem kell lemondani, illetve kapunk integrált Bluetooth vezérlőt is, amivel a BT GO! funkciók elérésére is lesz lehetőség.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés