Hirdetés

Gémer monitorokat önt a piacra az ASUS

A vállalat a Gamescom 2022 rendezvényen két OLED és három LCD kijelzőt leplezett le.

Az ASUS mindig is odafigyelt a játékosoknak szánt monitorokra, és az idei Gamescom tökéletes alkalomnak tűnt arra, hogy leleplezzenek pár újdonságot. A vállalat nem kevesebb, mint öt kijelzővel készül, ezek közül pedig talán a két OLED modell az, ami igazán kiemelkedő.


[+]

A ROG Swift OLED sorozatba érkező PG42UQ és PG48UQ modellek esetében a típusjelzésükből is kiderül, hogy előbbi 42, míg utóbbi 48 hüvelykes OLED panelt használ. Az alapvető képességek tekintetében mindkét kijelző 4K-s felbontást, HDR10 támogatást, túlhajtva 138 Hz-es frissítési frekvenciát, illetve G-Sync Compatible hitelesítést kínál, továbbá adott a DCI-P3 színtér 98%-os lefedettsége 2-nél alacsonyabb Delta E értékkel.

[+]

Az OLED technológiának hála az 1 500 000:1 kontrasztarány, illetve a 0,1 ezredmásodperces válaszidő nem lehet meglepetés, az viszont már igen, hogy az ASUS egyedi tervezésű hűtőbordát alkalmaz, amivel állításuk szerint 8%-kal is megnövelhető magának panelnek az élettartama. Ezen túlmenően mindkét friss kijelző egy DisplayPort 1.4, két HDMI 2.1, valamint két HDMI 2.0 bemenetet biztosít, amelyeket még megfejel egy USB HUB, így különböző eszközök is köthetők 15 wattos mélynyomót és két darab 10 wattos előlapi hangszórót rejtő, Harman Kardon hangrendszerrel felszerelt monitorokra.


[+]

A ROG Swift OLED PG42UQ és PG48UQ megjelenítők egyetlen gondja az árazás, mivel előbbit 1399, utóbbit pedig 1499 dollárért fogják vesztegetni az üzletekben.

Az OLED vizeiről elevezve három, úgynevezett Fast IPS panellel felszerelt kijelző jön szembe, amelyekre egységesen jellemző a DisplayHDR 600 hitelesítésű HDR támogatás, illetve az 1 ezredmásodperces válaszidő szürkéből-szürkébe történő váltás esetén.

Részletesebben vizsgálva a triót a ROG Swift PG27UQR egy 27 hüvelykes 4K-s megoldás 160 Hz-es maximális frissítési frekvenciával, G-Sync Compatible hitelesítéssel, valamint a DCI-P3 színtér 95%-os lefedésével, az interfészek tekintetében pedig két DisplayPort 1.4, két HDMI 2.1, valamint egy USB HUB köszön vissza ránk.


[+]

A ROG Strix XG32UQ és XG32AQ páros egységesen 32 hüvelykes panelt kínál, de amíg előbbi 4K-s, addig utóbbi 2560x1440 pixeles felbontást biztosít rajta, és a túlhajtás mellett értendő maximális frissítési frekvencia is eltérő, rendre 160 és 175 Hz, viszont a variálható frissítés mindkét esetben támogatott. A duó a DCI-P3 színtér lefedettségében is különbözik egy picit, mivel a nagyobb felbontású modell 96%-os, míg a kisebb pixelszámot garantáló verzió 95%-os lefedettséget biztosít. Ezeken túlmenően ROG Strix XG32UQ opció extra képessége, hogy a HDMI 2.1-es bemenetén keresztül az új konzolok is képes kezelni 120 Hz-es frissítésű 4K-s tartalom fogadásának lehetősége mellett.

Sajnos az ASUS a Fast IPS panellel felszerelt megjelenítőinek árát nem árulta el, de biztosan nem lesznek olyan extrém drágák, mint az OLED-es társak.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Előzmények

Hirdetés