Hirdetés

24,5” képátlójú, 180 Hz-es panel került az ASUS új monitorjába

A ROG Strix XG256Q IPS technológiára épül, és a játékélmény mellett színmegjelenítésben is remekel.

Az ASUS még a múlt hét végén leplezte ROG Strix monitorszériájának legújabb tagját, az XG256Q-t, amelynek 24,5” képátlójú IPS paneljénél a 180 Hz-es képfrissítésre és a Full HD felbontásra vonatkozó paraméterek lehetnek a legfontosabb értékek – legalábbis a játékosok szemszögéből.


[+]

A három említett tulajdonság (képátló, felbontás és frissítési frekvencia) együttese igen népszerű modellé teheti az ASUS újdonságát, hiszen visszafogottabb grafikai beállítások mellett akár gyengébb videokártyákkal is kihasználhatjuk a monitor képességeit. A játékélmény mellett azért a színhűségre sem lehet majd sok panaszunk, hiszen az állítható magasságú, dönthető, forgatható és pivot módban is használható gyári állványon üldögélő, 8-bites kijelző már gyárilag kalibrálva érkezik és a termékoldal szerint a 2-nél kisebb Delta E érték, valamint a 99%-os sRGB színtérlefedettség is adott.


[+]

Az eszköz AMD FreeSync Premium és NVIDIA G-Sync Compatible, illetve VESA DisplayHDR 400 plecsnivel is rendelkezik, és érdemes kiemelni, hogy az említett HDR szabvánnyal való kompatibilitást a 400 nites maximális fényerő miatt sikerült elérnie. Képbemenetek közül a két legelterjedtebb szabvány, a HDMI és a DisplayPort is képviselteti magát, méghozzá 2:1 arányban, mellettük egy jack aljzat és egy kétportos USB 3.0 hub is helyet kapott a hátoldalon. Fontosnak tartjuk még megemlíteni a monitor tetején elhelyezett állványmenetet, ami nem csak webkamerák, de akár kisebb méretű külső monitorok rögzítését is lehetővé teszi, ennek főleg a tartalomgyártást is űző játékosok fognak örülni.

Az már kevesebbek számára adhat okot az örömködésre, hogy a gyártó sem a várható vételárat, sem a piacra kerülés pontos dátumát nem árulta el.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés