Hirdetés

Íme az Artiphon, a világ legsokoldalúbb hangszere

Az Ariphon nevű, Kickstarteren futó projekt teljes siker, hiszen már 800 000 dollárt szedtek össze hozzá úgy, hogy eredetileg csak 75 000-re volt szükségük. Tehát szinte biztos, hogy valamilyen formában megvalósul majd és meg is lehet majd boltokban is vásárolni, várhatóan 350-400 dolláros áron.

Artiphone
Artiphone [+]

A különleges felépítésű készülék nagy részét egy egyedi vezérlőpanel foglalja el, amely, mint ahogy az a videón is látszik, attól függően, hogy milyen módban használják, képes helyettesíteni a dobfelszerelést, a gitár vagy hegedű húrjait, a zongora billentyűit, ennek köszönhetően pedig az összes ütős, húros, vonós és billentyűs hangszert. Az eszköz képes megjegyezni a már eljátszott műveket, illetve eltárolni hangmintákat, amelyek lejátszása bekapcsolható, így tehát arra is alkalmas, hogy zenekari kíséretet adjon. Így a felhasználónak módja van arra, hogy doboljon rajta, majd erre az alapra hegedüljön, gitározzon, zongorázzon vagy hárfázzon kicsit. Sőt, még arra is lehetőség van, hogy egyszerre két hangszert szólaltasson meg attól függően, hogy hol nyomkodja a kezelőpanelt.

A különféle hangszerprofilok egy szimpla Android vagy iOS alapú telefon vagy tablet segítségével juttathatóak el rá. Jó esély van rá, hogy ez a masina, ha tényleg úgy működik, ahogy azt állítják, akkor alapjaiban változtathatja meg a zenélést és a zenetanulást. Természetesen attól azért nem kell tartani, hogy majd nyugdíjazni fogja a zongorát vagy a gitárt, hiszen az már ennyiből is látszik, hogy azok kiváltására sohasem lesz majd tökéletesen alkalmas.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés