Hirdetés

A Marvell és az NVIDIA tervez az Ara projekttel

A Google korábban már beszélt az Ara projektről, amely a moduláris telefonokat hozná el a piac számára, de a partnerek említésén kívül konkrét hardverekről nem esett szó. Most kiderült, hogy a Marvell és az NVIDIA is készít AP, vagyis az alkalmazásprocesszor-modult, amelyek a Toshiba UniPro hidat használják. Ennek értelmében a Ara Spiral 2 prototípus telefonban lehet rájuk számítani. Bár itt prototípusról van szó, de a gyártók ezt lemásolhatják, tehát konkrét végtermékekben is alkalmazhatók a modulok.

A Marvell az Armada PXA1928-as rendszerchipre építene, amely négy darab ARM Cortex-A53-as processzormagot, egy Vivante GC5000-es IGP-t, illetve 3G/LTE modemet is tartalmaz, vagyis egy rendkívül gyors és teljes megoldást jelenthet. Az NVIDIA a Tegra K1-et vetné be, amelynek két változata is van.

Fontos kiemelni, hogy az Ara projekt igen gyorsan fejlődik, így a Toshiba első generációs UniPro hídját még a következő évben leváltja a második generációs opció, amely lényeges előrelépést kínál, így rendkívül gyorsan jönnek majd az újabb Ara modulok. Annyi egyelőre biztos, hogy a Google a következő évben szeretné piacra dobni az első Ara okostelefont, ami jó jel a projekt egészére nézve, hiszen képet kaphatnak a gyártók arról, hogy mennyire érdekli a piacot ez a kezdeményezés.

Azóta történt

  • Íme az Artiphon, a világ legsokoldalúbb hangszere

    Ez a különleges eszköz tényleg forradalmasíthatja a zenélést, zenetanulást, hiszen az ütős, húros és billentyűs hangszerek kiváltására is képes, tanítható és akár egy egész zenekart pótolhat.

Előzmények

Hirdetés