Hirdetés

Apró, de hasznos "túlélőszett" tabletekhez és okostelefonokhoz

Az Indiegogo közösségi kalapozós portálon egy újabb gyöngyszem bukkant fel, ami biztosan megvalósul. Noha öt nap van még a gyűjtésből, a projekthez szükséges, minimális 30 000 dolláros keretet viharos gyorsasággal, 10 nap alatt érték el, és ezt mostanra már hetven százalékkal sikerült meghaladni. A projekt nem más, mint a francia PK K'isauve, azaz a világ legkisebb 3 az 1-ben "túlélőszettje" elsősorban iOS és Android rendszert futtató mobil eszközökhöz. A kit ugyanis egyetlen aprócska, mindössze 43 x 43 x 11 milliméteres, akár kulcstartóra is felfűzhető (időjárásálló) kiegészítő, ami 30 percnyi plusz üzemidőt biztosító vésztöltőként, töltő- és adatkábelként, illetve 16, 32 vagy 128 GB-os mobil adattárolóként, mondhatni USB-s pendrive-ként funkcionál - modelltől függően, ugyanis lesz kifejezetten iOS-hez és Androidhoz szánt változat is.


[+]

Ez önmagában nem tűnik eget rengető találmánynak, de kétségkívül impozáns méretekkel álmodták meg a terméket. A hab a tortán viszont az, hogy a gyűjtés sikerességére alapozva a tervezők az első szint elérésekor tovább növelték a tétet, és új extrával ruháznák fel az eszközt, amennyiben a projekt eléri a 60 000 dollárt. Ekkor az USB 3.0-s változatot kapnák meg a támogatók, ami csekély méretnövekedés (44 x 44 x 12,9) mellett 100 MB/s-os adatátviteli tempót és 30 helyett összesen 90 percnyi extra üzemidőt kínálna.


[+]

Még ez sem volt elég a tervezőknek, hajlandóak voltak 19-re lapot húzni, és mindentől függetlenül bejelentették az SSD 3.1C jelű kiadást is. Abban a 128 GB-os tároló (egy SSD) már 530/520 MB/s-os átviteli tempót diktál, USB 3.1 Type-C csatlakozóval is felszerelik, miközben az ultramobil eszközök számára 90 extra percet biztosító akkumulátor lesz benne.

Az SSD 3.1C jelű változat
Az SSD 3.1C jelű változat [+]

Továbbá mindezt megfejelték egy extra gumikerettel, így akár 50 méteres zuhanást is túlél, emellett házát teljes mértékben vízállóvá tették. Android és iOS verzióban a támogatók úgymond előrendelésben megszerezhetik most ezt az eszközt, ha hajlandóak a projekthez 160 dollárral hozzájárulni – később, a nyár végi megjelenéskor ugyanezért már 230 dollárért fognak kérni.

 

További információk, támogatási opciók és árak a kisebb kapacitású eszközökhöz a projekt Indiegogo oldalán olvashatóak.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés