Hirdetés

Ion Air Mouse vezeték nélküli kesztyűegér

A hagyományos felépítésű egerek évtizedek óta remekül működnek, azonban bizonyos esetekben előfordulhat olyan szituáció, amikor „kihúzzák alóla a talajt”, például egy prezentáció levezénylése vagy a nappaliban lévő HTPC kontrollálása már nem olyan egyszerű. Erre a feladatkörre már több furcsa megoldást is láthattunk, melyek különböző szemszögből megközelítve próbálják orvosolni a helyzetet, de a legtöbbször ezek működtetése nehézkes, nem túl precíz és szokást igénylő.

Az Ion Wireless viszont egy még formabontó megoldással rukkolt elő, az Ion Air Mouse vezeték nélküli kesztyűegérrel, mely ráadásul nem is csak egy koncepció, hanem megvásárolható, forgalomban lévő termék. Használat előtt egy pár kattintásos konfigurálás szükséges, de ezt egy adott számítógépen csak egyszer kell elvégezni. Maga a „váz” úgy néz ki, mint egy játékosoknak készült kesztyű, melynek a hátára került a fő egység, itt bújik meg a szükséges elektronika, az adóvevő, az USB töltő aljzat, egy visszajelző LED valamint a bekapcsoló gomb.

A kurzor irányítása a csuklónk mozgatásával lehetséges, a bal-jobb kattintásokhoz pedig a mutatóujjon elhelyezkedő apró gombok állnak rendelkezésre. Ezen a részen még egy „pause” gomb is található, amit akkor kell aktiválni, ha úgy hadonászunk a kezünkkel, hogy az nem az egér mozgatását szolgálja (orrfújás, gépelés, légy kergetés, sörivás stb.). Mint azt már említettük, a többi alternatív mutatóeszközhöz hasonlóan a videó alapján az Ion Air Mouse is igényel némi megszokást. Hatótávolsága bő 10 méter. Vételára 79,99 dollár.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés