Hirdetés

Új szórakoztató központokkal jelentkezett az Arctic

Az Arctic egy ideje komolyan próbál betörni az új piacokra, így a hűtőiről ismert vállalat már annyiféle terméket gyárt, hogy nem is érdemes számon tartani azt. A gyártó jelenleg a minigépek egyre csak növekvő piacát célozza meg az MC001-es jelzésű szórakoztató központokkal. A termék első verziója már korábban megjelent, de a kereslet fellendítése érdekében most megérkezett a frissített generáció, mely rögtön három modellt tartalmaz.

Az ízléses kialakítású, 143 x 40 x 266 mm-es házban az alaplapon egy Intel Atom D525-ös processzor található, melynek két magja 1,8 GHz-en üzemel. Az 1333 MHz-es DDR3-as rendszermemória 4 GB-os kapacitást kínál, ám tekintve, hogy multimédiás gépről van szó az Arctic letiltotta az Intel lapkában található IGP-t. Ennek megfelelően a szórakoztatásért egy AMD Mobility Radeon HD 5430-as MXM modul felel, 512 MB-os GDDR3 szabványú fedélzeti memóriával ellátva. Ha mindehhez hozzávesszük, hogy a rendszer teljesen passzív hűtést kapott, akkor nagyon elégedettek lehetünk, de nem mehetünk el szó nélkül egy apró kellemetlenség mellett. A dedikált grafikus mag x1-es PCI Express 1.0-s csatolóval kapcsolódik az NM10-es vezérlőhídhoz, vagyis a soros adatátviteli teljesítmény maximum 250 MB/s lehet. A probléma gyakorlatilag megegyezik azzal, amit az Ion 2 platformnál lehet tapasztalni, vagyis az egyes Full HD-s felbontású, streamelt flashvideóknál jelentkezhetnek kellemetlen akadások a lejátszásban. Fontos, hogy ez a jelenség csak a magas bitrátájú és magas felbontású flashvideók alatt érezhető, így a többi tartalom gyorsításánál nem okoz akadályt a szűkös adatátviteli tempó. Ennek megfelelően a multimédiás szórakozás a Blu-ray, a DVD, vagy az egyéb elterjedt fájlformátumokban kódolt filmek esetében tökéletesen biztosított.

Mindegyik MC001-es minigép rendelkezik IEEE 802.11b/g/n-es Wi-Fi adapterrel, illetve gigabites Ethernet csatlakozóval is, továbbá van rajtuk infraport, két 3.0-s és öt darab 2.0-s USB interfész, kártyaolvasó, VGA és HDMI kimenet, SPDIF aljzat, illetve számos 3,5 mm-es jack csatlakozó. A termékek nyolccsatornás, Realtek ALC892-es hangkodeket kaptak, emellett opcionálisan rendelhető hozzájuk DVB-T és DVB-C szabványokat ismerő tunerkártya is.

Az előtelepített operációs rendszer szerepét egy 32 bites Windows 7 Home Premium tölti be, továbbá extra szolgáltatás az előre feltelepített Kylo Browser is. A többi specifikáció szempontjából az új MC001-es termékek már eltérnek. A legolcsóbb verzió az MC001-DVD jelzést viseli, és 539 dolláros ajánlott fogyasztói áron érkezik. Ebben a masinában 500 GB-os merevlemez lesz, az optikai meghajtó szerepét pedig DVD-író tölti be. Az MC001-BD már 629 dollárba kerül, és a DVD-írót leváltja egy Blu-ray-olvasó, emellett a csomag része a CyberLink PowerDVD 10 néven ismert videolejátszó is. A legdrágább modell a 719 dolláros MC001-DVDS lesz, ahol visszatér a DVD-író, illetve le kell mondani a CyberLink PowerDVD 10-ről, ugyanakkor a merevlemezt egy 120 GB-os SSD váltja fel.

Az Arctic a termékek szállítását már megkezdte, így hamarosan feltűnnek az újdonságok a boltok polcain. Az információink szerint a fentebb részletezett PC-k hazánkba is eljutnak, de a pontos árakról még nincs adat.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés