Hirdetés

Thodio iBox XC – a legelegánsabb boombox

A piac kellően telített mindenféle fröccsöntött, iPhone dokkolós hordozható hangrendszerekkel, vagyis az úgynevezett boomboxokkal. Ezek anyaghasználata és zenei képessége a legtöbbször komoly hiányosságokkal küzd, ezért örömteli egy olyan alternatívára bukkanni, mely minden tekintetben az átlag felett áll.


[+]

A holland Thodio tervezői újragyúrták iBox koncepciójukat, és így született meg az iBox XC. Mérete 43 x 27 x 28 cm, súlya pedig 9 kilogramm, a kézzel készült burkolatnak köszönhetően pedig bútordarabként is megállná a helyét. Az előd 5 hüvelykes hangszóróihoz képest az XC két darab 6,5”-es kevlár sugárzót és „soft-dome” csipogókat kapott. A csatornánkénti teljesítmény 70 watt RMS (140 watt maximum), vagyis komoly tartalékokat tud mozgósítani a láda, ha nagyobb teret kell bezengeni.


[+]

Hátul alapkiépítésben egy 3,5 mm-es jack bemenet és a töltő csatlakozója található, teljes akkumulátorral körülbelül 12 óra muzsikálást támogat. A cég rengeteg egyedi igény kielégítésére is felkészült, például a doboz anyaga lehet sima pozdorja, bükk, tölgy, tik- vagy zebrafa, de a megfelelő felárért cserébe bármilyen alapanyag beszerzését vállalják. Opcionálisan Bluetooth vevővel és Apple kompatibilis dokkolóval is felvértezhetjük, tehát minden szempontból személyre szabható. Az alap iBox XC vételára 495 dollár, az extrák berendelésével azonban ez az összeg könnyen megduplázódhat.

Előzmények

Hirdetés