Hirdetés

AOC Agon: széles frekvenciaskálára tervezett FreeSync gamer monitor

Az AOC bejelentette, hogy színre lép a játékosoknak szánt top kategóriás monitorcsaláddal, mely az Agon névre hallgat. Ennek első tagja a 27 hüvelykes képátlójú AG271QX lesz, mely 2560x1440 képpontot jelenít meg maximum 144 hertzes frissítéssel. Mindezt megfejelik az AMD FreeSync technológiával is, ami 30 és 144 hertz között lesz aktív.


[+]

Sajnos a "top kategóriának" kicsit ellentmond, hogy 1 ezredmásodperces TN panelt használnak, ami nem a széles betekintési szögeiről híres, bár tény, hogy a profi játékosok közül többen ezt favorizálják. Beépítenek egy "low input lag" üzemmódot is, ami a bemeneti késleltetést csökkenti minimálisra, de hogy ez ezredmásodpercekben mennyit jelent, azt nem árulták el. A háttérvilágítás természetesen LED-es, és mellőzi a PWM-et, az elérhető maximális fénysűrűség pedig 350 cd/m².


[+]

A kijelző a portré módot leszámítva minden irányban állítható, markolattal felszerelt állványra kerül, de igény szerint 100x100as VESA falikonzolra is felcsavarozható. Egy kis kihajtható fület is építettek a káva szélébe, ami fejhallgató/headset akasztóként funkcionál, illetve 3 wattos sztereó hangszórónak is szorítottak helyet. Nem feledkeztek meg az USB 3.0-s portokról és a jack aljzatokról sem, míg a videojel a D-Sub, DVI, HDMI/MHL és DisplayPort csatlakozók valamelyikén érkezhet.


[+]

Továbbá a kijelzőbe több, játékosok életét megkönnyítő funkció is bekerült, mint a QuickSwitch és a Shadow Control, amelyek közül az előbbivel azonnal váltani lehet a képi üzemmódok között, utóbbi segítségével pedig a játékok sötétebb jelenetein lehet világosítani. Az AOC Agon AG271QX júniustól lesz elérhető 599 eurós áron.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AOC

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés