Hirdetés

Nagyobb kontrasztarányú, MVA panelopcióval is kapható lesz az AOC 4K-s monitorja

Az IPS paneles U3277PQU mellé érkezik az AMVA paneles U3277PWQU, ami várhatóan picit olcsóbb lesz.

Kicsit több mint egy évvel ezelőtt üdvözölhettük az AOC 32 hüvelykes képátlójú kijelzőkínálatában a 4K felbontás megjelenítésére képes U3277PQU monitort, aminek most a testvérét, az U3277PWQU-t dobják piacra. A két termék látszólag milliméterre pontosan megegyezik, és felszereltségük sem tér el semmiben, egyetlen különbség a panel típusában van. Míg az eredetileg, vagyis elsőként bemutatott modell IPS panel köré épült, addig az új belépő AMVA panelt kapott. A kettő között technikai paraméterekben látszólag nincs különbség (3840x2160 képpontos felbontás, 350 cd/m² fénysűrűség, PWM-mentes LED háttérvilágítás, 178 fokos betekintési szögek, 4 ezredmásodperces válaszidő, 1,07 milliárd színmegjelenítés, 100% sRGB színtérlefedettség), leszámítva a kontrasztarányt, ami az IPS esetében 1000:1, az AMVA-nál 3000:1-hez. A frissítés mindkét típus esetében 60 hertz, FreeSync támogatást pedig egyik sem élvez.


[+]

Korábbi hírünkben ugyan minden további technikai paramétert leírtunk, és bár most sincs változás, dióhéjban újból összefoglalnánk ezeket. A kijelzők állványa minden irányban állítható, van portrémód és VESA falikonzol rögzítésére szolgáló furatok egyaránt. Helyet kapott bennük a sztereó hangszóró és az USB 3.0-s hub is, valamint mindegyiket felszerelték DVI-D, DisplayPort 1.2a, és MHL/HDMI 2.0-s bemenetekkel.

A hírek szerint az AOC U3277PWQU ára 700 euró lesz, ami megegyezik az U3277PQU árával, így az egyszer biztos, hogy a felhasználók szemében nem a vételár lesz a döntő tényező, ha a kettő között kell dönteni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AOC

Előzmények

Hirdetés