Hirdetés

AMD-s ultravékony notebookok Honor márkanév alatt

Újabb, az anyacég notebookjairól ismerős stílusjegyekkel operáló hordozható számítógépeket dobott piacra a kínai gyártó.

A Huawei leányvállalataként nyilvántartott Honor neve nem lehet ismeretlen a Mobilaréna olvasói számára, a PROHARDVER!-en azonban viszonylag ritkán fordul elő ez a márkanév, legutóbb például egy tévés bejelentés kapcsán találkozhattunk vele. A vállalat most két új notebookkal bővítette kínálatát, amelyek ezúttal viszonylag könnyen összekeverhetők az Apple gépeivel (lásd korábbi hírünket), a specifikációs táblázatban azonban több olyan részletet is találunk, amik a jelenleg kapható almás notikban biztosan nem jön szembe velünk.


[+]

A Honor MagicBook 14 és 15 névre keresztelt modellek megnevezésében elhelyezett számok egyértelműen a kijelző képátlójára utalnak, azt azonban már csak a termékoldalon kicsit lejjebb görgetve tudhatjuk meg, hogy az IPS panelek felbontása mindkét esetben 1920x1080 pixel. Meghajtásukról – a kiépítéstől függően – az alumínium burkolat alatt dolgozó AMD Ryzen 5 3500U vagy Ryzen 7 3700U lapkák részét képező Radeon RX Vega 8 vagy Vega 10 jelölésű integrált grafikus vezérlők felelnek, míg a DDR4 rendszermemória 8 vagy 16 GB lehet. Az adatok tárolásának feladatára 256 és 512 GB kapacitású, PCIe csatolós SSD-ket választhatunk, míg azok titkosítása a bekapcsológombba épített ujjlenyomatszkenner dolga.

Utóbbi nem az egyetlen, biztonságot fokozó megoldás a gépben, hiszen ezúttal is megtalálhatjuk az F6 és F7 billentyűk közé rejtett, gombnak álcázott webkamerát, amely annak ellenére is elfért az egyébként ezüst és asztroszürke színben választható borítás alatt, hogy az újdonságok mindössze 15,9 és 16,9 milliméteres vastagsággal rendelkeznek. Utóbbi értékeknek megfelelően tömegük sem vészes, a nagyobb modell is csupán 1,53 kilogrammot nyom a mérlegen, ehhez kapcsolódóan azonban említésre méltó negatívum, hogy az akkumulátor kapacitása csak 42 wattóra, míg az 1,38 kilogrammos kisebb testvérbe a mérnökök képesek voltak egy 56 wattórás telepet is belepasszírozni.

A vezeték nélküli hálózatokhoz történő kapcsolódást IEEE 802.11ac-s Wi-Fi és 5.0-s Bluetooth modulok segítik, vezetékeinket pedig az egy-egy USB 3.0 Type-A, 3.0 Type-C, USB 2.0, HDMI és jack csatlakozók várják.


[+]

A Honor MagicBook 14 és 15 alapára Windows 10 operációs rendszerrel – a Cheap Developer információi szerint – egyaránt 557 dollár lesz, az értékesítés pedig már megkezdődött, első körben természetesen Kínában, további régiókkal kapcsolatos adataink egyelőre nincsenek.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Honor

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés