Hirdetés

Lassan elérhetővé válik a Honor MagicBook

A kínaiak a telefonoknál bevált receptet hozták: az anyacég Huawei termékére építve igyekeztek jó ár/érték arányt elérni.

Hazánkba is megérkezik a Honor MagicBook notebookcsalád, amelyből először a nagyobb, 15,6”-es kijelzővel szerelt modell bukkanhat fel hivatalosan május 20-át követően. A Huawei leánymárkája a telefonos üzletágnál megismert receptet követi, azaz igényes külsőbe egy, az anyacég gépeinél valamivel kevésbé kurrens hardvert szerel, így próbálva meg ár/érték arány segítségével előzni a versenyben. Az ár ebben az esetben 219 900 forint lesz, ezért cserébe az említett 15,6”-es képernyőt kapjuk, divatosan vékony kerettel és Full HD felbontású IPS panellel.

Az igényes, viszont kissé nehéz, 1,53 kg-os fémházba szerelt hardver alapvetően nem rossz, de akadnak kompromisszumok: a CPU az előző generációs AMD Ryzen 5 3500U lett, amely mellé 8 GB RAM és 256 GB-os SSD kerül. Vonzó lehet az ujjlenyomat-olvasóval kombinált bekapcsológomb, viszont sokakat kellemetlenül érinthet, hogy a sötétszürke noteszgép kizárólag US kiosztású klaviatúrával érkezik, amelynek felső sorában a Huawei-nél megszokott módon ott lapul a webkamera is. Csatlakozók területén nem leszünk elkényeztetve, egy USB 3.1 és egy USB 2.0 van a gép oldalán, ezek mellé HDMI-t és hangcsatlakozót kapunk. A töltésre egy Type-C port szolgál, amelyet harmadik, USB 3.1-es konnektorként is bevethetünk, ha éppen a 42 Wh-s akkumulátorra bízzuk az áramellátást.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Honor

Előzmények

Hirdetés