Hirdetés

Allied Telesyn hálózati elemek a 2-es metró vonalán

Miközben a 4-es metró építkezése elkezdődött, a 2-es felújítása sem szünetel. A nyomvonalon szinte csak az alagút marad a régi, minden mást kicserélnek, így – természetesen – az informatikai rendszert is. Ehhez a hírhez kapcsolódik, hogy rövid magyarországi történetének új állomásához érkezett a japán Allied Telesyn – mely a világ egyik vezető hálózatieszköz-gyártója –, hiszen értékes referenciájuk lehet, hogy – bár a magyar képviselet csak 2004-ben nyílt meg – a 2-es metró vonalán a cég eszközei adják majd az egyes állomások teljesen automatizált irányítási rendszerének IP-infrastruktúráját.

A hálózat központjában az AT Rapier termékcsalád Layer 3-as Gigabit kapcsolói végzik a virtuális LAN-ok közti útválasztást, és végzik az alkalmazások közti prioritások fenntartását. A hozzáférési pontok kapcsolódását az Allied Telesyn 12 portos Layer 2 switchei biztosítják. Az így kialakított hálózat a Rapier kapcsolók Layer 3 funkcionalitása és a szabványos GBIC portok igény szerinti változtatásának segítségével – a felújítás során felmerülő új igények kiszolgálása érdekében - rugalmasan változtatható. Az állomások informatikai rendszereinek összekapcsolása után a hálózat menedzselését az Allied Telesyn AT-ViewPlus SNMPc szoftvere látja majd el.

A projekt több lépcsőben, a Sagem Magyarország Kft. fővállalkozásában kerül kivitelezésre, melynek első fázisát, a Kossuth Lajos és Blaha Lujza téri állomások decemberi átadása jelentette. A folytatásban a Keleti pályaudvar, Astoria és Batthyány tér állomások IP-hálózatának kiépítése következik.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés