Hirdetés

Albatron SLI-alaplap Intel processzorokhoz

Több más gyártót követően az Albatron is bejelentette LGA775 tokozású Intel processzorokat fogadó és az NVIDIA SLI technológiáját támogató alaplapját. A PX19-SLI jelzésű modell az nForce4 SLI Intel Edition chipset köré épül, ami egyúttal azt is jelenti, hogy a Pentium D 820 kivételével a kétmagos processzorokkal is együttműködik, négy, szokatlan elhelyezésű memóriafoglalatába pedig DDR2 modulok illeszthetők.

Az Albatron a videokártyák PCIe-vezetékeinek kiosztását integrált áramkörökre bízta, ami feleslegessé tette egy selector kártya használatát. A gyártó a Gigabyte DPS megoldásához hasonlóan mPower II néven egy külön kártyát biztosít, amely a processzor stabilabb áramellátásáért felel. Ugyancsak egyedi sajátosság az ABS (Albatron BIOS Security) kártya, amely tartalmazhatja a BIOS biztonsági másolatát, és helyreállításhoz, frissítéshez használható.

Az alaplap Gigabit Ethernet interfésszel, RAID-ben is munkára fogható SATA II portokkal és hatcsatornás hanggal szolgál. A hátsó I/O panelről eltűnt a soros és párhuzamos port, melyek így csupán belső érintkezőtüskék formájában állnak rendelkezésre, de több USB 2.0 kivezetés és koaxiális SPDIF-kimenet került a helyükre. A PX19-SLI ára és piacra kerülésének dátuma egyelőre nem ismert.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés