Hirdetés

Alaplapok játékosoknak és HTPC-seknek

Az Asus Republic of Gamers, azaz ROG termékcsaládjában egy új tagot mutatott be a napokban, ugyanis az Extreme és a Gene után hamarosan érkezik a Rampage III Formula is. Az ATX formátumú alaplapon LGA1366 foglalat található, amelyben a Core i7-es processzorok használhatók, akár a hatmagos típusok is. Ezek mellett hat csatoló áll a DDR3-as memóriamodulok rendelkezésére a háromcsatornás üzemmód érdekében. Maximum 2000 MHz-es RAM-ok alkalmazhatóak.

Asus ROG Rampage III Formula [+]
Asus ROG Rampage III Formula [+]

Az alaplapon három darab 2.0-s, x16-os PCI Express bővítőhely található, amelyek elektronikusan 16-0-16 vagy 16-8-8 sávot kínálhatnak, függően a kihasználtságtól. Ennek megfelőeen három utas CrossFireX vagy SLI konfiguráció is összeállítható. Ezek mellett az egyszerűbb bővítőkártyák számára természetesen kettő x1-es PCI Express slotot is találhatunk, továbbá egy PCI sín is fellelhető. A déli vezérlőhíd jóvoltából hat darab 3 Gbps-os SATA port került a termékre, ám ezek – egy másik vezérlőnek hála – még két 6 Gbps-os SATA-val egészülnek ki.

Asus ROG Rampage III Formula [+]
Asus ROG Rampage III Formula [+]

Van két Gigabit Ethernet aljzat, két 3.0-s, és számos 2.0-s USB port, Bluetooth illetve ASUS SupremeFX X-Fi hangrendszer. A kiegészítő funkciók közt találkozhatunk az ASUS Gamefirst! Multitaskerrel, amivel a hálózat és az internet sávszélességét oszthatjuk be a játékok és programok között. A ROG Connecttel Bluetooth-képes mobiltelefonról változtathatjuk a tuning beállításait. A gyártó valószínűleg nyár végén dobja piacra új alaplapját.

Asus ROG Rampage III Formula [+]
Asus ROG Rampage III Formula [+]

A Zotac a fenti, játékosoknak szánt újdonsággal ellentétben inkább egy HTPC-seknek ajánlott alaplappal, a H55U3 WiFi-vel érkezett. A Mini-ITX-es méretű eszköz az Intel H55-ös chipkészletére épül, és LGA1156-os foglalat került rá. Két aljzatba pakolhatók a maximum 1333 MHz-es DDR3 memóriamodulok, a háttértárak számára pedig féltucat 3 Gbps-os SATA port áll készenlétben.

Zotac H55U3 WiFi [+]
Zotac H55U3 WiFi [+]

Van továbbá 3.0-s USB-ből is kettő, továbbá egy x16-os PCI Express bővítőhely, integrált 802.11b/g/n-es Wi-Fi, Gigabit Ethernet, eSATA csatlakozó és nyolccsatornás hangrendszer is. Monitor a HDMI vagy a DVI portok valamelyikére köthető. A H55U3 WiFi egyelőre Kínában kapható, ott 118 dollárnak megfelelő összegért lehet hozzájutni. Arról még nem tudni, hogy eljut-e, és ha igen, mikor érkezik Európába vagy a tengerentúlra.

Előzmények

Hirdetés