Hirdetés

Sok újítást kínál az AIDA64 4.00

A FinalWire kiadta az AIDA64 néven újjáéledt rendszerdiagnosztikai program legújabb, 4.00-s verzióját. A frissítés szokás szerint támogatja az elmúlt hetekben megjelent új hardvereket, így a nemrég bemutatott Radeon és GeForce VGA-kat, illetve a friss Quadro és Tesla gyorsítókat, valamint az OCZ és a Samsung új SSD-it. Ezenkívül számos megjelenés előtt álló termék előzetes kezelése is megoldott, beleértve az AMD Kaveri és Bald Eagle APU-kat, illetve az Intel Clanton kódnevű Quark X1000-es rendszerchipjén. Mindezek mellett továbbfejlődött az Intel Bay Trail, Avoton és Rangeley platform támogatása a tesztekben.

Lényeges újítás, hogy az új AIDA64 támogatja a VirtualBox v4.3 és a VMware Workstation v10 programokat, illetve a ma véglegessé vált OpenCL 2.0-s felületet is. Sőt, a Razer SwitchBlade nevű termék LCD paneljét is direkten kezeli a szoftver, így extra funkciókhoz jut a felhasználó.

NVIDIA GeForce GTX 780 és AMD Radeon R9 290X NVIDIA GeForce GTX 780 és AMD Radeon R9 290X
NVIDIA GeForce GTX 780 és AMD Radeon R9 290X [+]

Az AIDA64 4.00 nagy újítása, hogy az eddigi tesztek mellé bevezeti OpenCL-es GPGPU-s méréseket is. A tesztmodul minden OpenCL eszközt detektál az adott gépen belül, és ezeket külön teszteli is. Az eredmények később visszanézhetők és összehasonlíthatók. Amolyan összehasonlítási alapnak a központi processzorok tempója is mérhető, bár ez nem OpenCL felületen működik, hanem kézzel optimalizált kódokkal, de az egyes tesztek ugyanazt a feladatott végzik el.

A Windows 8.1, 8, 7, Vista, XP, 2000, Me, NT 4.0, 98 és 95 operációs rendszerekkel kompatibilis AIDA64 4.00-s verziója letölthető a hivatalos weboldalról. A megszokott próbára is van lehetőség, ami 30 napig tart. A program automatikus frissítésre is képes, melynek segítségével az AIDA64 folyamatosan naprakészen tartható. Választható a frissítések keresési gyakorisága, illetve opcionális frissítési csomag mentése helyi mappába.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés