Hirdetés

Idén frissül a Google Nexus 10

A Google a Nexus 10 tabletet az elmúlt év végén leplezte le, ami igén combos megoldás lett. A pletykák szerint azonban a fejlesztésért felelős Samsung idén még nagyobbat durrantana. Az eddigi adatok alapján külsőleg nem sok változás várható, de belül egy teljesen új SoC fog dolgozni. Ebben négy darab ARM Cortex-A15-ös processzormag lesz egy ARM Mali-T678-as IGP társaságában. Előbbi teljesítménye lényegében megfelelő egy modern tabletbe, ám utóbbi bőven túlteljesít minden aktuális igényt.

A Mali-T678 a Midgard architektúrára épülő sorozat legerősebb tagja, és a benne található nyolc darab multiprocesszor kifejezetten az általános számítási hatékonyságra gyúr. A fejlesztés támogatja az OpenGL ES 3.0-s és az OpenCL 1.1-es API-t, ami fontos lehet az Android operációs rendszer szempontjából. Ennél természetesen többet is tud a fejlesztés, így például a DirectX 11-et is kezeli, de ez a Google tabletjénél érdektelen, mivel biztos, hogy nem Windows RT operációs rendszer kerül rá.

A tablet a februárban esedékes MWC alkalmával tűnhet fel először, de a megjelenés valószínűleg csak az év közepén vagy később esedékes. Az eddig kiderült specifikációk alapján azonban megéri várni rá, mivel pokolian erős ARM-os rendszerchipet kap, ráadásul ennek a tudása is kiemelkedik a mezőnyből. Az érkező új iPad ennek megfelelően komoly ellenfélre számíthat.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés