Hirdetés

A memóriaipar jól jár majd a Vistával

Ryan Petersen, az amerikai OCZ memóriamodul-gyártó vállalat elnöke a minap megerősítette, hogy cége jövőre – a Microsoft új operációs rendszerének megjelenését követően – 4 gigabájt összkapacitást nyújtó memóriamodulokból álló csomagokat kíván forgalomba hozni. Jóllehet a Vista pontos hardverkövetelményei mindmáig nem ismertek, a kínálatával főként a játékosokat célzó OCZ szakemberei meg vannak győződve arról, hogy a Vista operációs rendszer eleve megnövekedett memóriaéhsége, illetve a korábbitól valamelyest eltérő memóriakezelés miatt a tökéletes játékélmény eléréséhez bizonyos esetekben még a 2 GB rendszermemória is kevés lehet majd.

Az OCZ több konkurenséhez hasonlóan régóta árul 2 GB összkapacitású kiteket, melyek többnyire a csúcskategóriás játékgépekbe kerülnek beépítésre. Tekintve, hogy jelenleg is kapható olyan PC-s játékprogram, amelyik teljes mértékben képes kihasználni ekkora memóriamennyiséget, a gyártók részéről logikus lépésnek tűnik a nagyobb kapacitású kitek forgalmazása.

A Windows Vista különböző bétaváltozataival elvégzett előzetes tesztek arra engednek következtetni, hogy az új operációs rendszer ugyanazon feladatkörök elvégzése során a körülményektől függően hozzávetőlegesen másfélszer-kétszer annyi fizikai memóriát igényel majd, mint közvetlen elődje, a Windows XP. Az új OS megnövekedett memóriaigénye vélhetőleg jelentősen fellendíti majd a memóriapiac jövő évi forgalmát, a jelenségből így a chipgyártók mellett az olyan, csak modulokat előállító cégek is komolyan profitálhatnak, mint az OCZ és konkurensei.

  • Kapcsolódó cégek:
  • OCZ

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés