Hirdetés

A Huawei Mediapadje lehet az első Android 3.2-es tablet

A kínai telekommunikációs vállalat, a Huawei a napokban hivatalosan is bemutatta saját készítésű táblagépét, melyet MediaPadnek nevezett el. A készülék 7”-es képátlójú kijelzővel lett ellátva, így nemcsak mérete, hanem tömege is kicsi, mindössze 390 grammot nyom a mérlegen a 10,5 mm (más források szerint 11,98 mm) vastag gépezet.

A megjelenítőnél is úgy néz ki, törekedtek a minőségre, így egy IPS paneles érintőképernyőt használtak fel. Ez alatt dolgozik az 1,2 GHz-es órajelű, kétmagos Qualcomm processzor az egyelőre ismeretlen méretű memória és a valószínűleg 8 GB-os tároló társaságában. Nem hiányoznak az olyan, valamirevaló tablet alapfelszereltségének tekinthető kiegészítők sem, mint az IEEE 802.11b/g/n-es szabványokat ismerő Wi-Fi kártya, a Bluetooth adapter és a HSPA+ 14,4 MB/s-os átvitelre képes modem, valamint a GPS, a Full HD megjelenítéssel felvértezett HDMI kimenet, illetve a hátsó 5 megapixeles és a szemközti 1,3 megapixeles webkamera.


[+]

Mindehhez egy nagyjából 6 órás üzemidőt biztosító akkumulátor is társul. Ráadásul a cég operációs rendszerből is a legfrissebbet szeretné a készüléken tudni, az előzetes információk szerint ugyanis az Android 3.2-es (Honeycomb) verziója fog futni rajta. A harmadik negyedévre várható, de az érkezés pontos dátuma viszont egyelőre még ismeretlen, ahogy a tablet ára sem derült ki.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés