Hirdetés

Turbowood és Alviso: jövőbeli Intel chipsetek

Adrian's Rojak Pot

honlapján feltűnt egy táblázat, mely az Intel belső határidőit foglalja össze az elkövetkező chipsetekre vonatkozóan. Ezek az időpontok persze csak addig érvényesek, amíg a cég nem változtat roadmapjén. Amiért mégis érdemes foglalkozni ezekkel az információkkal, az az a tény, hogy az új chipsetekről és azok változatainak számáról tudhatunk meg újabb részleteket.

A Grantsdale chipsetről már esett szó korábbi híreinkben. Ez lesz a Springdale készlet utóda. A Grantsdale integrált VGA vezérlője natívan támogatja két kijelző használatát. A Grantsdale-G A-0 változatának első példányai 2003 30. hetében várhatók (júl. 21-27). Az A-1-es változat a 43. héten (okt. 20-26), az A-2 pedig 2004 4. hetében érkezik.

Lesz egy Copper River kódnevű chipset is, mely valószínűleg a Canterwoodot hivatott leváltani a high-end szegmensben. Az A-0 változat példányai a harmadik negyedévben érkeznek.

Az Alviso sorozatról is esett már szó hasábjainkon, ez a 2004 második felében debütáló mobil platform kódneve, mely DDR-II SDRAM-ot és PCI-Express-t is támogat. Az A-0 és A-1 változatok mintái azonban már idén, a 30. (júl. 21-27) és 49. (dec. 1-7) héten meglesznek. A tömeggyártást 2004 10. hetében (március közepe) tervezik indítani, ami jó öt hónappal megelőzi a forgalomba hozatalt.

Van pár olyan chipset is a listán, melyek egyelőre homályba burkolóznak. Az egyik ilyen a Turbowood, ami elképzelhető, hogy a Canterwood erősebb változata lesz, mely az év vége felé, talán a Prescott magos Pentium 4 processzorokkal egyidőben jelenik majd meg. A Kyrene készletről pedig még ennyi információ sem áll rendelkezésre, mindössze annyi tudható róla, hogy elvileg a B-1 verzió már elkészült belőle.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés